Cele mai bune 5 locuri de amplasare a camerelor de supraveghere

0
461

Indiferent dacă plănuiți să instalați camerele dumneavoastră, sau să lăsați profesioniștii să se ocupe de asta, va trebui să alegeți camerele care trebuie și amplasarea lor în cele mai bune locuri posibile. Iată câteva sugestii oferite de experții de la http://www.skut.ro/ !
Alegerea locului în care veți amplasa camerele este la fel de important ca și alegerea camerelor în sine. Pentru a face asta cel mai bine, este foarte util sa știți ce puncte de acces oferă locuința dumneavoastră, cum ar fi intrarile în locuință, accesul în garaj, accesul din exterior la subsol, puncte ce ar putea fi utilizate de hoți pentru a intra în locuința dumneavoastră. Ca și notă adiacentă, experții de la SKUT.ro sugerează instalarea camerelor ce nu pot fi accesate fizic prea ușor, să nu fie prea la vedere și instalarea unei camere de supraveghere false la vedere, în cazul în care hoții vor decide totuși să intre în casă, iar un prim pas ar fi distrugerea camerei de supraveghere. În acest fel, aceștia vor distruge camera falsă, care este mult mai ieftină decât una reală, iar în acest mod veți avea și înregistrările necesare cu hoții.
Iată cele cinci locuri în care amplasarea camerelor este necesară:
Ușa din față
Accesul hoților în locuințe are loc în 34% din cazuri prin intrarea din față. De aceea este foarte important ca o cameră de supraveghere să aibă în raza sa de acțiune, ușa din față. Pentru a preveni distrugerea camerei de către intruși, ar fi bine ca aceasta să fie montată la o înălțime mai mare, sau ca aceasta să fie protejată cu ajutorul unei cupole realizată din sârmă de exemplu, pentru a opri pietrele de exemplu.
În același timp ar fi recomandat să instalați și o cameră de tip vizor, pentru a vă asigura că persoana care bate la ușă e o persoană pe care o cunoașteți sau pe care o așteptați.
Ușa din spate
22% din intruziuni se realizează prin ușa din spate, deci ar fi de preferat să aveți cameră de supraveghere instalată și în această zonă. Este important ca orice ușă care oferă acces în locuință să fie supravegheată video. Din nou, ar fi bine ca aceasta să nu fie instalată în așa fel încât accesul fizic la ea să fie unul lejer. Un alt sfat ar fi să vă asigurați că achiziționați camere rezistente la umezeală și sunt echipate cu înregistrare pe timp de noapte.
Ferestrele mai puțin vizibile
Ferestrele ce nu sunt prea vizibile din zonele cu trafic mai intens, sunt adeseori țintele de intrare a hoților în locuințe. Acestea fiind mai ferite din punct de vedere vizual, este un punct ideal de acces. Amplasarea unei camere într-o astfel de zonă, va descuraja potențialul hoț.
Supravegherea curții
De cele mai multe ori, în curte rămân neprotejate diverse obiecte, cum ar fi biciclete, sau diverse ustensile utilizate pentru întreținerea curții. Acestea sunt ținte preferate de către hoți pentru că au acces lejer și necesită un timp destul de scurt pentru a-și însuși diverse obiecte. Aici ar trebui instalată o cameră care să fie extrem de vizibilă, pentru că în acest fel va fi observată de către hoț și îl va descuraja în tentativa sa de a intra pe proprietate. În același timp este de preferat să instalați și lumini cu senzori de detectare a mișcării, care să se aprindă în cazul în care un hoț încearcă să intre pe proprietate noaptea.
Ușa de acces de la garaj sau de la pivniță
Dacă garajul sau pivnița oferă acces și către interiorul locuinței, și acestea ar trebui supravegheate video. În fapt, chiar dacă garajul nu oferă acces la louință, acesta ar trebui supravegheat video pentru protejarea bunurilor aflate în interiorul acestuia.