Care sunt avantajele camerelor ascunse si la ce trebuie sa fiti atenti in privinta lor?

0
352

In functie de situatiile cu care ne confruntam sau de rolul pe care camerele trebui sa il indeplineasca, atunci cand vorbim de camere de supraveghere ascunse trebuie sa stim ca acestea vin atat cu avantaje cat si cu dezavantaje.
Cat de utile sunt aceste camere de supraveghere ascunse?
De cele mai multe ori, acest tip de camere „spion”, dupa cum mai sunt cunoscute, sunt folosite in scopuri ascunse, cand dorim sa obtinem dovezi fara ca persoanele filmate sa stie. Sunteti, cu siguranta, de acord cu faptul ca acest mod de a filma pe ascuns o persoana sau mai multe nu este tocmai unul moral. Ba mai mult, persoana filmata pe ascuns poate sa fie deranjata si sa aveti probleme nedorite. La asta ne referim atunci cand vorbim de dezavantaje. Camere de filmat ascunse nu sunt tocmai legale. In Romania, exista legislatie in ce priveste supravegherea video in general, astfel ca va trebui sa o cititi si sa luati la cunostinta faptul ca nu puteti oricand, oriunde si oricum sa filmati oameni. Daca veti respecta normele legale nu veti avea probleme.
Pe de alta parte, aceste camere de supraveghere ascunse pot salva vieti, bunuri si pot oferi siguranta. Apoi, un alt avantaj este acela ca o camera ascunsa care supravegheaza proprietatea dumneavoastra va fi ferita de persoanele care au obiceiul de a vandaliza. Va fi ferita de intemperii si de tot ceea ce ar putea sa o afecteze.
Astfel, putem spune ca daca este folosita dupa cum a fost conceputa tehnologic, camera de supraveghere sau de securitate ascunsa poate fi foarte puternica si importanta in procesul in care este utilizata. De ce sa alegeti acest tip de camere de supraveghere ascunse?
Nu este nevoie de prea multa discutie, un simplu exemplu va va lamuri. Aveti un copil mic si ati angajat o bona pentru a avea grija de el cat timp sunteti la munca. O camera de supraveghere ascunsa va va tine la curent cu modul in care bona se comporta cu copilul dumneavoastra. Nu-i asa ca v-ar fi utila o astfel de camera? Nu ar avea motive sa se supere ca i-a fost incalcata intimitatea, caci se afla pe proprietatea privata a altei persoane si se supune regulilor. De altfel, multi parinti apelaza la astfel de camere. In plus, puteti fi siguri ca le gasiti in multe locatii prin care treceti si nici nu stiti, in magazine, mall-uri, birouri, institutii, iar asta pentru ca sunt mici, accesibile si cat se poate de discrete. Iata, concret, care sunt avantajele lor:
– pot fi montate foarte usor in senzori de fum sau miscare, fiind de mici dimensiuni;- sunt foarte usor de mutat, asa ca locatia poate fi alta in fiecare zi, mai ales daca sunt montate in obiecte precum un ceas de birou, stick-uri sau alte obiecte de acest tip.
Dezavantajele lor sunt:
– pentru a putea fi ascunse, aceste camere sunt de dimensiuni foarte mici, deci capacitatile lor de functionare sunt mai reduse. Asta nu inseamna ca sunt de proasta calitate, dar tehnic vorbind sunt limitate;- poate sa fie lipsite de un iluminator infrarosu, iar imaginea obtinuta pe intuneric nu este una foarte buna; – senzor de imagine mic si lentila mica, asta inseamna un unghi de acoperire mic.
De unde puteti cumpara camere de supraveghere de buna calitate?
Ecamere.ro este un magazin online de profil, unde veti gasi aici camere de supraveghere ascunse, dar nu numai. Va pune la dispozitie echipamente profesionale de securitate, oferind garantie pentru produse, dar si pentru montaj. Instalarea sistemelor se face conform standardelor europene din domeniu, utilizand toate functiile acestora pentru performante maxime. Echipa de serviciu tehnic, bine pregatita, va fi la dispozitia clientilor oricand, pentru a remedia si a asigura rezolvarea problemelor aparute pe parcursul utilizarii sistemelor.