Beneficiile aromaterapiei cu uleiuri esențiale

0
297

Care sunt principalele beneficii ale folosirii uleiurilor esențiale?
Celor mai mulți dintre noi ne plac pentru că miros frumos și, involuntar, ne produc o anumită stare de încântare și bine. Uleiurile esențiale au fost folosite pentru prima data de către egiptenii antici pentru realizarea ritualurilor religioase sau la prepararea parfumurilor și a unguentelor.
Recent, cercetările științifice au scos la iveală extraordinara lor interacțiune cu receptorii de miros și conexiunea lor cu sistemul nostru limbic și influența pe care o pot avea asupra emoțiilor, afectivității, memoriei și chiar asupra anumitor funcții vitale ale organismului. Grație sursei lor de proveniență și modalității de obținere, uleiurile esențiale pot avea proprietăți umitoare și extraordinare. Ele pot fi folosite și pentru a da un miros mult mai plăcut încăperilor în care ne desfășurăm activitatea, sub formă de odorizante profesionale.
Aromaterapia este practica în care prin utilizarea uleiurilor volatile vegetale, inclusiv uleiurile esențiale, se pot produce modificări asupra stării psihice și fizice. Pentru a oferi beneficii dorite acesta trebuie folosit corect și în siguranță, conform recomandărilor și indicațiilor de pe prospect.
Printre benficiile pe care le produce aromaterapia putem invoca :
reduce stresul și stările de anxietate
ne încarcă energetic, aducând o stare generală de bine
au o inflență pozitivă asupra psihicului
poate accelera procesul de vindecare al organismului
reduce disconfortul și anumite dureri
inflențează capacitatea cognitivă și memoria
poate ameliora stările de insomnie
contribuie la întărirea sistemului imunitar
poate contribui la îmbunătațirea digestiei
stimulează sistemul circulator.
Pentru o aromaterapie de calitate este recoamandat să folosiți uleiuri esențiale cât mai naturale. Uleiurile esențiale sunt făcute din flori, plante medicinale și părți ale copacilor, cum ar fi coaja, rădăcinile și petalele. Celulele care dau mirosului parfumat al plantei sunt „esența” ei. Atunci când o esență este extrasă dintr-o plantă, ea devine un ulei esențial.
De unde puteți cumpăra uleiuri esențiale de calitate?
Dacă doriți ceva cu totul special, Columbia Fresh vă propune trei arome 100 % naturale, de eucalipt, mentă și pin, produse în Spania, ce conțin doar compuși aromatici de origine vegetală și uleiuri esențiale. Sunt ideale pentru a odoriza spațiul de lucru, putând fi folosite în difuzor și foarte potrivite pentru aromaterapie.
Pentru mai multe informații și detalii accesați site-ul Columbiafresh.ro!