Alege salteaua care ți se potrivește!

0
298

– aveți probleme cu somnul?- aveți dureri când vă treziți?- nu vă mai place salteaua sau e pur și simplu veche?
Dacă ați răspuns pozitiv la măcar una din întrebările de mai sus, atunci e destul de probabil să fiți nevoiți să începeți să căutați o noua saltea. Înainte de a trece mai departe, este important de știut că dacă aveți o saltea mai veche, aceasta nu trebuie neapărat schimbată. De exemplu, o saltea de latex are o durată de viață de minim 10 ani, iar o saltea cu arcuri poate ține și 7 ani.
Acum pentru sfaturi în alegerea unei saltele, am apelat la specialiștii din cadrul magazinului online https://www.expert-saltele.ro.
În primul rând este important să stabiliți un buget pentru această achiziție. Cel mai simplu e să faceți o achiziție online, deoarece prețurile sunt în general mai mici, iar oferta este mult mai diversă. Apoi, este important să țineți cont de faptul că o saltea este o investiție pe termen lung, astfel că e bine să nu vă opriți la cea mai ieftină saltea de pe piață. Aceasta ar putea să nu răspundă necesităților dumneavoastră.
În funcție de preferințe în ceea ce privește mărimea, materialul sau tipul acesteia, Expert-Saltele.ro vă oferă câteva indicații pentru a face alegerea cea mai bună.
*Saltelele din latex sunt perfecte pentru persoanele care vor să aibă parte de o saltea care nu se încălzește. Confortul unor astfel de saltele este unul ridicat și în plus sunt și cele mai ecologice saltele de pe piață.
* Saltelele Memory Foam sunt pentru persoanele ce vor să se scufunde în confort. Acestea se mulează pe forma corpului. E bine de știut că aceste saltele au tendința de a se încălzi, deși sunt variante mai scumpe ce rezolvă această problemă.
* Saltelele cu arcuri sunt cele mai ieftine. În același timp, acest tip de saltele sunt recunoscute pentru fermitatea lor și pentru suportul lateral oferit.
Un alt pas important de care trebuie să țineți cont în alegerea unei saltele este fermitatea acesteia. Mai moale, fermitate medie sau o saltea mai tare, acestea sunt noțiuni ce diferă de la persoană la persoană, dar specialiștii vă pot ajuta să luați decizia cea mai bună. De exemplu, dacă aveți o greutate mai ridicată, este preferabil să alegeți o saltea din latex sau una cu arcuri. Dacă aveți tendința să dormiți pe o parte sau dacă aveți un somn neliniștit, în care vă mișcați mult, atunci ar fi de preferat să alegeți o saltea Memory Foam . Pe lângă faptul că aceasta ia forma corpului pastrând coloana într-o formă cât mai apropiată de cea naturală, salteaua împiedică și transmiterea mișcării, astfel încât nu veți deranja partenerul în timpul somnului.
Un alt aspect important de care trebuie să țineți cont este durata de viață a acesteia. O saltea cu arcuri are o durată de viață de aproximativ 7-8 ani. O saltea Memory Foam are o durată de viață de aproximativ 10 ani, iar o saltea din latex poate rezista și 20 ani.
Pe lângă durata de viață, unele saltele necesită mentență, cum ar fi cele cu arcuri. Acestea trebuie întoarse și rotite o dată la trei luni, pentru a păstra forma arcurilor. În același timp trebuie aerisite și aspirate pentru a preveni înmulțirea acarienilor. Atenție trebuie avută și în cazul saltelelor din latex, deoarece acestea nu trebuie expuse pentru o perioadă îndelungată la lumina soarelui, deoarece va afecta elasticitatea acesteia. În ceea ce privește saltelele Memorie Foam, e bine de știut că au un miros specific ce în timp poate cauza dureri de cap persoanelor mai sensibile.
Dacă aveți probleme cu alergiile, atunci recomandarea noastră e să achiziționați o saltea Memory Foam sau una din latex. Ambele sunt hipoalergice, spre deosebire de saltelele cu arcuri care sunt au probleme când vine vorba de acarieni. În schimb, saltelele cu arcuri și cele din latex sunt recomandate persoanelor care au dureri de spate.
Fiecare saltea vine cu atuurile și dezavantajele sale, de aceea e important să fiți informați înainte de a lua o decizie. Salteaua perfectă nu există, dar puteți găsi salteaua care vi se potrivește cel mai bine. Pentru o alegere informată, specialiștii de la www.EXPERT-SALTELE.ro vă stau la dispoziție.