Afla de ce am optat sa folosesc tabla zincata cutata pentru acoperisul casei mele

0
255

Inainte sa incepem iti ofer cateva informatii despre tabla zincata cutata
Numele de „zincata” provinde de la stratul protector de zinc cu care aceasta este acoperita pe toata suprafata. Acest aspect ii ofera o protectie ridicata la agentii corozivi, aspect ce contribuie din plin la rezistenta ridicata pe care o va avea acest material in timp.
In ultimii ani, multi constructori, dar si persoane fizice au inceput sa aleaga din ce in ce mai des tabla zincata cutata datorita multiplelor avantaje pe care acesta la ofera. Mai jos, iti prezint o serie de avantaje spceiale ce au contribuit din plin la dezvoltarea tot mai des intalnita a acestui material.
Cele mai importante avantaje pe care utilizarea de tabla zincata la ofera
Dupa cum spuneam, tabla zincata cutata are o serie de trasaturi specifice, ce o scoate in evidenta fata de materialele din categoria celor metalice in special, dar si chiar a materialelor de constructie generale.
Pe langa avantajul foarte important ce este reprezentat de pretul foarte bun, tabla zincata cutata este si un material extrem de versatil, ce poate fi utilizat in orice context in care este nevoie de un material metalic care sa aiba fie rol de protectie, fie rol de element care sa imbunatateasca aspectul unei suprafete.
Stabilitatea pe care o are se datoreaza, mai ales, datorita rezistentei ridicate la socuri mecanice cauzate de elemente naturale, dar si la variatiuni ale temperaturii, ce implica dilatari sau contractari ale suprafetei. Pe langa asta, durata de viata a a acestui material este de aproximativ 50 de ani, aceasta putand fi utilizata chiar si pe parcursul mai multor generatii.
Design-ul pe care il are este un alt avantaj de mentionat. In comparatie cu modelul clasic, datorita onduleurilor pe care aceasta le are, o face sa fie extrem de placuta si de potrivita pentru constructia de acoperisuri.
Tabla zincata cutata beneficiaza si de o greutate redusa. Acest aspect contribuie din plin la un montaj relativ usor pentru acest material. In plus, tot datorita greutatii reduse pe care o are si transportul acesteia se face destul usor si nu necesita alte elemente speciale pentru transport.
Unde mai poti utiliza tabla zincata cutata in afara de realizarea de acoperisuri?
Tabla zincata cutata a inceput il ultimii ani sa fie de foarte multe ori prima optiune a constructorilor, in special datorita avantajelor pe care le prezinta.
Chiar daca este vorba despre proiecte pentru constructii civile sau industriale, tabla zincata cutata este un material la care se poate apela cu incredere, multumita calitatilor speciale pe care le are si eficientei din punct de vedere al pretului.
Tabla zincata cutata este una dintre cele mai bune solutii pentru realizarea acoperisurilor de constructii, fiind foarte rezistenta la intemperii si usor de montat si putand fi vopsita dupa bunul plac in mai multe culori. In plus, aceasta poate fi utilizata si pentru imprejmuirea diferitelor spatii si chiar in construirea de hale si depozite pentru realizarea de pereti, oferind un grad suficient de duritate pentru asigurarea protectiei si intimitatii necesare.
Cea mai importanta particularitate pe care o are acest material este stratul protector de zinc ce il acopera
Dincolo de avantajele evidente pe care le prezinta, tabla zincata cutata contine un element care o face cu atat mai speciala in randul materialelor similare: ca si varianta simpla, aceasta este acoperita de un strat de zinc, ce ii asigura protectie impotriva coroziunii, insa ea mai detine si un avantaj ce ii lipseste celuilalt material tratat cu zinc: forma ondulata.
Aceasta forma speciala asigura acestui material un plus de fiabilitate, prin modalitatea simpla si rapida prin care poate fi imbinata. Acest lucru poate accelera simtitor procesul de constructie, fiind un beneficiu extrem de apreciat de specialisti si particulari deopotriva.