SUUNS – live la Bucuresti, cu un nou album

0
251

Infiintata in 2007, la Montreal, trupa SUUNS ii are in componenta pe vocalul/chitaristul Ben Shemie, basistul/chitaristul Joe Yarmush, tobosarul Liam O’Neill si claparul Max Henry. Cu un sound ce trece prin art rock, neo-psychedelia, krautrock si art punk, dar inglobeaza si influente techno si future-pop, formatia are in palmares patru albume de studio, lansate de casa de discuri Secretly Canadian.
Dupa un prim concert sustinut la Bucuresti in 2014, in turneul de promovare a apreciatului album Images Du Futur, nominalizat la Polaris Music Prize, canadienii revin la Control Club cu un nou disc, Felt, lansat anul trecut.
„Noul album este cu siguranta mai relaxat decat precedentul”, spune vocalul si chitaristul SUUNS, Ben Shemie. „E mai putin calculat, si mai sarmant.”
Inregistrat la Breakglass Studios din Montreal, cu ajutorul producatorului John Congleton (St Vincent), Felt este expresia unei libertati muzicale ce permite trupei sa exploreze influente future-pop hipnotizante in piesa X-ALT, sau combinatii de sunete organice si sintetizatoare, in Watch You, Watch Me.
SUUNS se declara influentati de Andy Stott si My Bloody Valentine, insa nu suna deloc ca acestia, ci isi propun sa mearga dincolo de fuziunea dintre muzica instrumentala propriu-zisa si cea computerizata, ce le-a adus eticheta de „muzica rock dansabila”, sau invers.
Cu noul album, SUUNS se detaseaza de atmosfera sumbra a release-urilor precedente, in favoarea unei ambiante optimiste, jucause, ce-si gaseste ecoul in titlul cu dublu sens. „Unii se gandesc la numele materialului, fetru, altii la verbul a simti”, spune Ben Schemie. „Imi place aceasta confuzie. Iar timpul trecut arata ca sentimentele s-au prescris si indeamna la introspectie.”
„The latest album from gothic avant-rock band SUUNS sees the four-piece loosen up and let slip the forces begging for release since their debut.” – Pitchfork
„Cast in bleak and impenetrable blue light, the music of Montreal’s SUUNS could be a fitting counterpart to the most perplexing Scandinavian TV thriller.” – Drowned in Sound
„Of the many sonic wonders purveyed by Montreal quartet SUUNS, the greatest may be their ability to craft memorable hooks and melodies out of strange, unexpected noises.” – Variety

Concertul SUUNS de la Bucuresti este organizat de Control Club, cu sprijinul OneDay.
Facebook event
Biletele pot fi achizitionate la pretul de 50 de lei, online prin Eventbook.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) si partenerii Eventbook: http://eventbook.ro/partners.