Sano Vita si-a triplat vanzarile online cu sistemele Senior Software

0
274

Sano Vita, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de alimente vegetariene din Romania, si-a triplat vanzarile dupa investitia intr-un pachet de sisteme software pentru automatizarea si managementul proceselor de business. Distribuitorul a ales solutiile Senior Software din nevoia unor softuri scalabile, ce pot fi personalizate in functie de specificul afacerii.
Astfel, Sano Vita foloseste un pachet de sisteme software unic in Romania, format din solutiile:
  E-commerce – pentru vanzare online
  SeniorERP – pentru managementul resurselor
  SeniorVisualBI – pentru analiza datelor
  SeniorWMS – pentru managementul depozitelor
  SFA – pentru managementul agentilor de vanzari
  SeniorCPM – pentru bugetare si planificare
E-commerce si ERP – Vanzari mai mari, trasabilitate si control deplin
“Cu E-commerce s-a triplat numarul de vanzari pe zona de online deoarece avem o mai buna vizibilitate pe piata si posibilitati variate de promovare. In prezent, avem comenzi din toata tara, o legatura mai stransa cu clientii si informatii transmise fara erori. Se pastreaza istoricul cosului, iar daca o comanda nu este finalizata, dupa o perioada i se reaminteste clientului. In plus, putem face si recomandari orientate dupa preferintele acestora, pe baza istoricului de comenzi”, a declarat Adrian Buica, IT Manager – Sano Vita.
Cu solutia SeniorERP, Sano Vita a obtinut o transabilitate completa, incepand de la comanda plasata de client si pana la livrarea produselor. Totodata, sistemul a permis gestionarea eficienta a resursei umane. “Sistemul ERP ne ajuta sa vedem exact ce face fiecare si, astfel, am stimulat si productivitatea angajatilor, iar acum avem un control chiar foarte bun asupra fortei de munca”, a completat reprezentantul companiei Sano Vita.
WMS – Picking simplificat, depozitare inteligenta si instruire rapida a angajatilor
La cresterea vizibilitatii, a controlului asupra activitatilor de business si a productivitatii angajatilor a contribuit si sistemul WMS pentru managementul depozitelor. Datorita automatizarii operatiunilor si monitorizarii proceselor din depozit, erorile umane din spatiul de depozitare au fost reduse considerabil, iar numarul de comenzi procesate la zi a crescut. Astfel, toti clientii primesc exact ceea ce au comandat intr-un timp mult mai scurt.
Asezarea produselor la raft dupa diferite criterii si regruparea acestora pe categorii a ajutat, de asemenea, la reducerea timpilor de lucru si optimizarea traseelor de picking.
“Cu SeniorWMS, chiar si un angajat nou poate gasi produsul dorit imediat deoarece i se arata pe un terminal mobil locatia articolului si traseul cel mai scurt. Inainte dura cateva saptamani sa invete rutele si unde se afla fiecare produs, acum dureaza maxim 1-2 zile sa se obisnuiasca cu sistemul. Este foarte usor sa instruiesti un angajat nou. In plus, cu ajutorul sistemului stim oricand care angajat lucreaza si cat, dar si ce produse s-au livrat, ora si minutul cand au fost pregatite comenzile”, a specificat Adrian Buica.
BI, SFA, CPM – Strategii de business bazate pe rapoarte si analize corecte
Implementarea SeniorVisualBI a dus la imbunatatirea procesului decizional al companiei, ca urmare a raportarilor axate pe date corecte si relevante obtinute intr-un timp foarte scurt. Pe baza unor analize legate de dispersia geografica a vanzarilor, Sano Vita a descoperit cum si in ce zone sa isi orienteze resursele.
Mai mult, cu solutia SFA distribuitorul a aflat care este gradul de incarcare a fiecarui agent de vanzari in parte. De asemenea, informatiile obtinute din utilizarea acestor solutii, a ajutat managerii Sano Vita sa dezvolte noi strategii de marketing si sa aplice masurile potrivite de business (suplimentarea fortei de munca, relocarea agentilor de vanzari etc).
La dezvoltarea companiei va contribui si solutia de management a performantei. SeniorCPM permite echipei manageriale sa obtina o viziune clara asupra proceselor de bugetare si asupra cash-flow-ului din companie.
 
Despre Sano Vita
Infiintata in 1995, Sano Vita se numara printre primele afaceri care au introdus in Romania fulgii de cereale si produsele vegetale nemodificate genetic. In prezent, portofoliul companiei include o gama vasta de cereale si preparate din produse vegetale, distribuite prin reteaua proprie. Printre produsele Sano Vita introduse pe piata se numara: berea de ghimbir, laptele de soia, pateul de linte. Cu o cifra de afaceri de peste 15 milioane de euro, compania are patru puncte de lucru si peste 250 de angajati.
Despre Senior Software
Fondata in 2003, Senior Software este singurul furnizor de sisteme software din Romania cu un pachet complet de solutii integrate. Compania a realizat peste 400 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii de la Microsoft alaturi de platforme testate la nivel international precum Tableau Software sau Logistics Vision Suite de la Mantis Informatics.
Senior Software a pornit businessul cu o singura divizie, iar, in prezent, dispune de 6 divizii prin care se implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in patru locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi) cu o echipa formata din aproximativ 150 de angajati, fiind unul dintre principalii furnizori de sisteme software integrate din Romania.