Paul Georgescu a devenit primul român care a înotat 1,6 km în apă înghețată!

0
285

„Mi-am dorit foarte mult să fac cursa și să obțin această performanță în România, la mine acasă, deși acest record putea fi omologat oriunde în lume. Mulțumesc în primul rând antrenorului meu, Matei Giurcăneanu, alături de care am pornit la acest drum încă din 2015 și mulțumesc lui Vali Bunea, cel care, prin metoda care poartă numele olandezului Wim Hof, a reușit să mă facă să mă pot concentra înainte de cursă și recupera imediat după, momente extrem de importante pentru o asemenea performanță”, a declarat Paul Georgescu.
La eveniment au fost prezenți și Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, membrii staffului lui Paul Georgescu – antrenorul Matei Giurcăneanu, preparatorul Valentin Bunea, managerul sportiv Dimcea Iulian Zamfir, dar și alte personalități din lumea sportului, precum Virgil Stănescu și Andy Brunner.
„Paul este cel mai bun! El este primul român din istorie care a înotat o milă în apă înghețată! Și cel de-al 253-lea sportiv din lume care a realizat o astfel de performanță! A avut și un timp foarte bun!”, a declarat observatorul cursei, Ger Kennedy, The International Ice Swimming Association (IISA).
Datorită acestei performanțe deosebite, Paul s-a calificat la Campionatul Mondial de Înot în Ape Îngheţate (Winter Swimming World Championship, IISA). Cu ocazia acestei competiţii, Comitetul Internaţional Olimpic va decide introducerea acestei discipline în cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă.
Despre Paul Georgescu
Pentru campionul nostru această victorie este doar începutul unui an competițional plin de provocări. În 2019, sportivul de 40 de ani are programate 4 curse extrem de importante: 14-17 martie 2019 – Campionatul Mondial de Ice Swimming, Murmansk, Rusia, 9-21 aprilie 2019 – Molokai Channel, Hawaii, 9 -16 august 2019 – North Channel, 29 august – 5 septembrie 2019 – prima ștafetă românească care va traversa Canalul Mânecii.
Paul Georgescu este cel mai rapid român care a traversat în 2016 Canalul Mânecii fără costum de neopren (cu timpul de 13h 34′) și deținător al titlului „Triple Crown” (English Channel – 54 km, Catalina Channel, SUA – 35 km și Manhattan Island, SUA – 48,5 km), iar visul său cel mare este să încheie până în 2020 proiectul „Ocean’s Seven”, echivalentul „Seven Summits” al alpiniștilor care au reușit să cucerească cele 7 mari vârfuri ale lumii. 
Despre Catena Racing Team
Cu peste 1.000 de membri activi, angajați și colaboratori ai firmelor Catena, Fildas și Tonica Group, Catena Racing Team promovează, în primul rând, valorile după care se ghidează întreaga echipă a grupului Catena-Fildas: ambiție, respect și o colaborare excelentă între membri pentru atingerea obiectivelor. În cei aproape cinci ani de activitate, Catena Racing Team a obținut peste 280 de medalii, dintre care 84 de aur, 102 de argint şi 94 de bronz.
Catena susține campionii!