Opt licee au primit finanțări în cadrul competiției „Susțin educația financiară în comunitatea mea” organizată de JA România și Raiffeisen Bank

0
235

24.492 de elevi din 124 de licee au participat la ediția din acest an a competiției „Susțin educația financiară în comunitatea mea”, organizată de JA România și Raiffeisen Bank pentru a încuraja includerea educației financiare în curriculumul școlar, utilizând resurse în format digital și interactive.
În cele șase săptămâni de competiție, elevii au parcurs cursul online „ ABCdar bancar ”, acumulând astfel puncte pentru liceele din care provin.
 Liceele câștigătoare sunt Colegiul Andronic Motrescu din Rădăuți, Colegiul Național Octav Onicescu din București și Liceul Tehnologic Matei Basarab din Strehaia.
Alte 5 premii au fost acordate pentru implicarea, în competiție, a tuturor elevilor: Liceul Tehnologic Petru Rareș (Botoșani), Colegiul Economic Delta Dunării, (Tulcea), Liceul Tehnologic Forestier (Sighetu-Marmației), Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu (Drăgănești-Olt), Liceul Teoretic Aurel Lazăr (Oradea).
 Toate liceele câștigătoare vor primi finanțări totale în valoare de 4.400 de euro pentru dotarea și modernizarea spațiilor de învățare, premiile urmând să fie acordate în cadrul Galei JA Hall of Fame – Investește în educație.
 „Ne bucură să vedem interesul tot mai mare pentru educația financiară din partea elevilor și profesorilor. Versiunea digitală a cursului de educație financiară ne ajută deopotrivă să ajungem la un număr tot mai mare de beneficiari, dar și să extindem metodele de predare a materiei și să o facem astfel mai atractivă. Această competiție ne demonstrează, încă o dată, că este nevoie de suportul nostru pentru a da șansa tinerei generații să fie mai bine informată și educată financiar”, Corina Vasile, Director Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank
 Competiția face parte din programul de educație financiară dezvoltat începând cu 2010, de JA România în parteneriat cu Raiffeisen Bank. În 2018, cursul pentru liceeni, „ABCdar bancar”, a fost dezvoltat în versiunea online, prin intermediul platformei internaţionale LMS JA Inspire pentru a facilita o experiență de învățare individualizată – în ritm și cu grad de dificultate propriu. Utilizând orice dispozitiv conectat la internet (telefon mobil, tabletă, calculator), elevii pot accesa module interactive care facilitează învățarea la clasă sau în afara ei: conținuturi video, simulări ale proceselor de economisire, quiz-uri și teme de documentare despre elaborarea și gestionarea bugetului personal și utilizarea serviciilor financiare.
Despre Junior Achievement România
Junior Achievement România (JA România) este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație economică, antreprenorială, financiară, orientare profesională și responsabilitate socială, STEM, sănătate și viață activă. În prezent, 40 de țări din Europa și peste 100 din întreaga lume derulează programele JA. În România, activitățile JA sunt urmate gratuit de un sfert de milion de elevi din peste 1.800 de școli, prin parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale și prin susținerea financiară din partea comunității de afaceri. În 2019, Junior Achievement celebrează 100 de ani de existență în lume. Mai multe informații pe: www.jaromania.org.
 Despre Raiffeisen Bank România
Raiffeisen Bank România este o bancă universală de top, care oferă o gamă completă de produse și servicii financiare clienților: persoane fizice, IMM-uri sau corporații. Banca are o reţea de peste 400 de agenţii în toată ţara, care deservesc aproximativ 2 milioane de clienţi persoane fizice, 92.000 de IMM-uri și 5.700 de corporaţii.
 Raiffeisen Bank susţine anual programe și proiecte de responsabilitate socială corporativă care îmbunătăţesc calitatea vieţii în comunităţile în care este prezentă. În cei 21 de ani de prezență pe piața românească, Raiffeisen Bank a investit peste 20 de milioane de euro în proiecte culturale, educative și comunitare. Rezultatele obţinute și planurile pentru viitor sunt prezentate în Raportul de Sustenabilitate, disponibil pe site-ul web al companiei: https://www.raiffeisen.ro/despre-noi/responsabil itate-corporativa/rapoarte-anuale-csr/.

Date de contact:  Nume: Loredana Poenaru Functie: Senior Program Manager Email: loredana.poenaru@jaromania.org Telefon: 0730.330.884