Incaltaminte dama piele – 5 Trucuri pentru o purtare indelungata

0
250

Alegem incaltaminte dama piele pentru ca materialul este unul rezistent, durabil, insa neglijenta poate scadea totusi din durata de viata a unor pantofi, fie ei si din piele. Daca ne dorim sa ii avem in aceleasi conditii si sezonul urmator, este nevoie sa le acordam putina atentie periodic. Ce poti face pentru a-i pastra ca noi?
1. Curata-i cat mai des. Mai exact, ideal ar fi sa ii cureti dupa fiecare purtare. Indeparteaza praful si murdaria cu o perie moale sau o carpa. Pentru a arata mereu bine, intretine-le luciul cu o solutie hidratanta. Un spray de intretinere incolor pentru incaltaminte, de exemplu, iti poate usura munca.
2. Ai grija si de interiorul pantofilor. Exteriorul acestora este cel vizibil, insa nu vrei sa dai curs aparitiei ciupercilor sau a altor probleme cauzate de incaltamintea murdara. Foloseste o solutie antimicrobiana pentru curatarea acestora.
3. Probabil ai purtat o pereche de incaltaminte piele dama in sezonul rece, care a pastrat cateva urme inestetice de la contactul inevitabil cu sarea, regasita adesea pe strazi dupa deszapezire. Cum scapi de ele? Cu o solutie formata din cantitati egale de apa si otet, pe care o folosesti la stergerea perechii de incaltaminte cu o carpa moale.
4. Daca ceea ce vrei sa cureti este o pereche de incaltaminte din piele intoarsa, atunci fii atenta la peria utilizata, pentru ca este nevoie de o perie foarte moale, care sa nu deterioreze materialul. Te poti descurca de minune cu o perie moale, special conceputa pentru curatarea pantofilor din piele intoarsa sau o carpa, pe care sa le umezesti putin cu apa. Nu este indicat sa folosesti produse uleioase sau cremoase la acest tip de incaltaminte.
5. In sezonul in care nu mai le mai poti purta, modul de depozitare a perechilor de incaltaminte spune multe despre cum o sa arate acestea in cateva luni. Pastreaza-le cel mai bine in cutii, ferite de umezeala sau lumina soarelui, daca iti doresti sa le incalti din nou si in urmatoarele sezoane.