iBanFirst strânge alte fonduri în valoare de €15 Milioane

0
279

Într-un mediu tot mai complex, corporaţiile se străduiesc să-şi controleze tranzacţiile financiare globale.
 
Ca rezultat al volatilităţii, ratelor crescute, războaielor monetare, devalorizării competitive şi globalizării pieţei, corporaţiile cu operaţiuni globale se confruntă cu o creştere a complexităţii. De exemplu, de la punctul său cel mai scăzut, în 2017, până la punctul cel mai ridicat, în 2018, Euro s-a apreciat cu 20% comparativ cu dolarul.
În timp ce competitivitatea preţurilor reprezintă un aspect esenţial, operaţiunile financiare trebuie să fie sub un control absolut în ceea ce priveşte asigurarea riscului valutar, managementul tranzacţiilor şi comisioanelor de schimb valutar, managementul numerarului, operaţiunile de finanţare sau plăţile efectuate în orice monedă etc.
Aceste companii, care au fost susţinute, în mod traditional, de băncile comerciale în acest sens, se străduiesc în prezent să acceseze servicii globale pentru operaţiunile lor financiare.
Prin strângerea a 15 milioane de Euro, iBanFirst a devenit principala platformă de servicii financiare din toate domeniile.
La doi ani după ce a strâns pentru prima dată fonduri în valoare de 10 milioane de Euro de la miliardarul Xavier Niel, iBanFirst a strâns alte 15 milioane de Euro în fonduri de la investitorul său pe termen lung, precum şi de la fondurile cu capital de risc, Serena (care a condus această tranzacţie) şi Breega. Aceste fonduri vor fi utilizate pentru cercetare şi dezvoltare, lansând servicii noi şi întărind prezenţa globală a companiei iBanFirst. România se numără printre țările vizate pentru dezvoltare. Prin intermediul platformei noastre, disponibilă în limba română, aveți acces la rate de schimb valutar în timp real pentru EUR / RON, USD / RON, GBP / RON și multe altele.
De la înfiinţarea sa în 2013, iBanFirst a depăşit toate obstacolele referitoare la plăţi şi transferuri de bani în monedă străină şi a devenit agregatorul principal în servicii financiare prin obţinerea acordurilor AISP şi PISP, care sunt esenţiale pentru acest tip de afacere. Datorită platformei sale, aceasta combină, în prezent, expertiza tehnologică, financiară şi de reglementare şi relaţiile de încredere cu marile bănci.
În mod specific, totul este centralizat pe aceeaşi interfaţă, serviciul său este transparent (clientul poate accesa cursul valutar aplicat în timp real, precum şi cursul interbancar), preţurile sale sunt competitive (clienţii economisesc până la 70% în costurile de schimb valutar), iar serviciile sale sunt globale. De fapt,  principiul Procesării Directe (PD) permite companiei iBanFirst să proceseze fluxurile de informaţii în mod continuu şi automat, cu intervenţie umană minimă, oferind fluiditate şi fiabilitate clienţilor săi. Obiectivul? Vizualizarea tuturor tranzacţiilor financiare în acelaşi timp.
Conform declaraţiilor lui Pierre-Antoine Dusoulier, fondatorul iBanFirst, „Datorită acestor noi fonduri, contextului favorabil în condiţiile PSD2, adâncimii curente a pieţei şi datelor cumulative de la 2500 de clienţi şi 20,000 de furnizori din toată lumea, potenţialul nostru de extindere este enorm. Ambiţia noastră este de a ne dezvolta constant platforma cu noi servicii. Am început în 2018 cu oferta noastră online de acoperire, garantând un curs de schimb valutar, IBAN-uri personalizate, agregarea conturilor externe, urmărirea plăţii cu Swift GPI etc.” Acesta a continuat: „De fapt, nu există limite pentru noi atunci când vine vorba despre revoluţionarea universului financiar al corporaţiilor. În viitorul apropiat, vom oferi acces la noi monede, finanţarea datoriilor, investiţii în numerar şi soluţii de schimb la termen chiar mai sofisticate.”
Ben Marrel, co-fondatorul companiei Breega, a explicat, „Câteva întreprinderi întrevăd întreaga gamă de posibilităţi oferite de schimbarea reglementării PSD2. Precum în cazul telecomunicaţiilor şi energiei, acum este posibil să construim o proporţie incomparabilă de valoare, deasupra infrastructurii bancare. Aceasta este ceea ce iBanFirst dezvoltă prin viziunea sa metabancară pentru corporaţiile globale şi acesta este motivul pentru care suntem încântaţi să luăm parte în această aventură. Suntem cu toţii entuziasmaţi cu privire la realizarea obiectivului comun de a construi un lider european!”
„iBanFirst este doar la începutul expansiunii sale şi oferă deja o valoare semnificativă clienţilor săi. Prin transparenţa în timp real a preţurilor, caracteristicile de top în industrie şi experienţa impecabilă a clienţilor, suntem încrezători în capacitatea companiei de a deveni un lider european pe această piaţă. Fondatorul şi echipa sa de management sunt experţi în domeniul lor şi au ca obiectiv dezvoltarea unui furnizor principal de servicii financiare pentru companiile cu operaţiuni globale” a explicat Bertrand Diard, partenerul companiei Serena.