Echipamente de protectie pentru timpuri moderne

In ultimii ani, au existat tendinte pozitive pentru asigurarea conditiilor de munca sigure, pentru lucratorii dintr-o mare varietate de servicii si sectoare de productie. O astfel de atentie sporita asupra sigurantei in munca, a fost reflectata in utilizarea de echipamente de protectie si incaltaminte specializate. Tot mai multi clienti acorda atentie nu numai caracteristicilor functionale, care desigur sunt o cerinta prioritara, ci si aspectului estetic al hainelor. Este usor sa verifici acest lucru, doar uitandu-te la imaginile echipamentelor de protectie de diferite tipuri. Exista un grup mare de echipamente de protectie concepute pentru a proteja impotriva diferitelor influente mecanice. In plus fata de imbracamintea de protectie, echipamentele de protectie impotriva factorilor mecanici periculosi, includ ochelari de protectie, manusi, casti de protectie si incaltaminte speciala de protectie.

Marcaje pe echipamente de protectie

Pe fiecare tip de echipament sunt aplicate marcaje corespunzatoare cum ar fi:

• protectie impotriva abraziunii;
  • protectie impotriva captarii prin mecanisme in miscare;
  • protectie impotriva taieturilor si perforatiilor.

Echipamentul de protective folosit impotriva alunecarii pe suprafetele grase, umede, murdare si inghetate, include incaltaminte si manusi de lucru, care sunt de asemenea etichetate pentru grasime, gheata, umiditate.

Unul dintre tipurile importante de haine de lucru sunt echipamentele de protectie speciale impotriva temperaturilor ridicate si a focului deschis. Este imposibil ca lucratorii in domeniile petrol si gaze, pompieri, metalurgisti, personal militar, angajati ai ISU, sa poata interveni fara haine rezistente la foc si cu rezistenta la caldura mare.

Echipamente de protectie si scopurile lor

Scopul acestui echipament este de a proteja corpul uman de temperaturile ridicate la incendii, de contactul cu suprafetele fierbinti, de focul deschis si de radiatiile termice, precum si de contactul cu metalul fierbinte, scantei si stropi de metale fierbinti. Pentru a crea un astfel de echipament de lucru, sunt utilizate cele mai noi tehnologii, si, in mod fundamental, tipuri noi de tesaturi si fibre. Anotimpul rece, precum si unele tipuri de munca necesita utilizarea de imbracaminte de protectie care sa protejeze impotriva influentei temperaturilor scazute. Imbracamintea termoizolanta este cusuta folosind materiale speciale de izolatie textila, precum si elemente structurale moderne (suprapuneri cu mai multe straturi impotriva vantului). La echipamentele de protectie care folosesc principiul de incalzire de inalta tehnologie, se utilizeaza fibre termice cu elemente de incalzire flexibile. Acestea au devenit un nou tip de haine de lucru pentru temperaturi scazute. Apar din ce in ce mai mult modele de echipamente de protective moderne si noi tipuri de salopete care protejeaza lucratorii impotriva razelor X si a altor tipuri de radiatii.

Ce poate include un echipament de protectie

Imbracamintea de protectie include salopeta, pantofi, manusi. In plus, salopeta este consolidata cu placi de insertie, care sunt plasate in buzunare speciale. Placile sunt din metal, care au un coeficient de absorbtie corespunzator unei anumite puteri de radiatie. Un tip separat de echipament de protectie este proiectat pentru siguranta lucrului cu scule electrice si echipamente electrice. Principalele cerinte pentru astfel de echipamente de protectie sunt rezistenta la foc si descompunere, protectia impotriva radiatiilor termice. Astfel de echipamente de protectie prezinta imprimat pe ele simbolurile speciale. Unul dintre principalele tipuri de echipamente de protectie are ca scop protejarea lucratorilor de o gama larga de factori chimici, precum substante toxice, acizi, substante alcaline, diversi solventi, lacuri si vopsele. Aceste tipuri de haine de lucru sunt cusute din materiale polimerice cu caracteristici de izolare si rezistenta ridicate.