Descoperă noile instrumente Ekahau pentru proiectarea şi depanarea corectă a reţelelor WiFi enterprise

0
282

Pentru a oferi o experienţa plăcută utilizatorilor de reţele WiFi trebuie ca acestea să fie bine proiectate. Există diferite abordări ale proiectării unei reţele WLAN care au evoluat de-a lungul timpului, variind de la acoperirea de bază cu semnal până la capacitatea maximă și situațiile intermediare.
Majoritarea reţelor WLAN trebuie să fie concepute pentru a echilibra cerinţele de acoperire și capacitate cu costurile de implementare, complexitate şi stabilitate. Un design echilibrat este potrivit pentru majoritatea reţelelor WLAN moderne, care se confruntă cu o densitate crescută a dispozitivelor şi dependenţa afacerii de tehnologia WiFi. Există, fără indoiala, o presiune mult mai mare pe cerinţele de capacitate decât oricând inainte, dar lipsa metodologiei și instrumentelor adecvate îi lasă pe mulţi să ghicească „câte AP-uri am nevoie?” 
Pentru a proiecta şi implementa corect o reţea WiFi trebuie utilizate produse profesionale cu ajutorul cărora se poate creea un model predictiv cu design-ul reţelei şi să se realizeze validarea performanţelor acesteia.
Un produs recomandat de multe companii şi specialişti din domeniul WiFi este Ekahau Pro.
Ekahau Pro este o soluţie completă pentru proiectarea, simularea şi testarea reţelelor Wi-Fi compatibile cu standardele 802.11 ax/ac/n/g/b, ajutând utilizatorul în fiecare etapă din procesul de implementare a unei reţele wireless. Uşurinţa cu care se poate face proiectarea şi validarea reţelei o face una dintre cele mai populare soluţii de pe piaţă.
Pentru depanarea şi validarea reţelei WLAN, Ekahau a dezvoltat produsul Sidekick, un instrument precis şi rapid ce include 2 adaptoare WiFi şi un analizor de spectru. Acestea înjumătățesc timpul necesar site-survey-ului, iar analiza spectrului se poate efectua de 4-10 ori mai rapid (comparativ cu alte analizoare de spectru Wi-Fi) cu ajutorul celor 7 antene plasate optim pentru măsurători precise. Este plug-and-play, se poate conecta la iPad, se poate utiliza împreună cu MacOS şi Windows, suportă toate standardele Wi-Fi, incluzând 802.11ax (Wi-Fi 6).
De curând Ekahau a lansat suita de produse şi servicii Connect pentru a oferi utilizatorilor metode mai rapide pentru trasferul datelor între dispozitive, instrumente software noi şi cursuri online.
Ekahau Connect conţine urmatoarele produse şi servicii:
Ekahau Survey™ este primul instrument profesional dedicat evaluării reţelelor Wi-Fi ce poate fi rulat pe iPad, care este cu 70% mai uşor comparativ cu un laptop, lucru ce permite creşterea productivităţii. Software-ul este intuitiv şi uşor de operat ceea ce înseamnă că atât experţii Wi-Fi cât şi IT-iştii profesionişti pot realiza cu usurinţă un site-survey. Acesta localizează automat toate Access Point-urile din apropiere şi le plasează pe hartă, oferind imediat o analiză post-survey cu informaţi clare şi usor de interpretat.
Cu Ekahau Capture nu mai trebuie să investiți în echipamente dedicate și costisitoare sau să folosiți metode complexe și nesigure pentru a efectua captura pachetelor. Culegeți cu ușurință datele de care aveți nevoie pentru a efectua o depanare avansată şi analiza în detaliu datele transmise, pentru a diagnostica problemele Wi-Fi fără a aștepta un expert Wi-Fi. Ekahau Capture face posibil ca oricine să capteze rapid pachetele de date transmise via Wi-Fi folosind Ekahau Sidekick.
Ekahau Cloud™ este o metodă de transfer a datelor între diferite dispozitive pe care rulează aplicatiile Ekahau. Este ideal pentru a sincroniza datele masurate pe teren cu biroul central, oferind posibilitatea de a lucra simultan mai multe persoane pe același proiect, în timp ce datele critice pot fi partajate rapid cu expertii Wi-Fi oriunde în lume, astfel încât aceştia pot ajuta la rezolvarea problemelor fără a părăsi biroul.
Ekahau Connect™ Training este o platormă de cursuri ce permit utilizarea cu usurinţă a Ekahau Connect şi reprezintă un start pentru cei interesaţi de cursurile avansate ale Universitaţii Ekahau.
Cursurile Ekahau Design şi Advanced sunt dedicate persoanelor care doresc să înveţe de la experţii din domeniu cele mai bune şi eficiente metode de proiectare, depanare şi validare a reţelelor WiFi.
Gama completă de produse şi servicii de la Ekahau permite proiectarea şi diagnosticarea celor mai complexe retele WLAN.
Pentru a afla si mai multe detalii despre oricare din produsele si serviciile prezentate mai sus va invitam sa vizitati site-ul nostru: www.tele-grup.ro.