De ce sunt importante termometrele digitale in ziua de azi si cum sa le alegi

0
10

Astazi a devenit o normalitate sa ne fie masurata temperatura la intrarea in orice sediu de firma, institutie, mijloc de transport in comun, supermarket si nu numai. De ce? Pentru ca temperatura ridicata este unul dintre principalele simptome ale infectarii cu Covid-19 si astfel ca se pot identifica suspectii care acum se pot proteja pe ei insisi, dar si pentru a preveni infectarea altora. Cu alte cuvinte, un simplu termometru digital cu infrarosu reprezinta o simpla arma utila in lupta cu virusul, iar acesta ne poate fi util si in viata personala. Totusi, pentru a-l alege pe cel potrivit trebuie sa tii cont de cateva indicatii simple in contextul in care optiunile sunt foarte variate si, cu siguranta, multi dintre noi suntem pusi in dificultate la luarea unei decizii.
Functiile dupa care sa te uiti                           
Display-ul LCD trebuie sa fie simplu si clar, astfel ca temperatura normala a corpului, intre 32 si 37.3 este indicata de culoarea verde, in timp ce culoarea portocalie indica o temperatura ridicata intre 37.4 si 38 de grade, pe cand febra mare este indicata prin culoarea rosie, intre 38.1 si 42.9 grade. Termometrul digital cu infrarosu are avantajul ca permite masurarea igienica a temperaturii fara sa fie nevoie de contact direct. In plus, ne putem uita si dupa functia de memorie cu pana la 32 de masuratori sau mai mult care se dovedeste a fi utila in anumite contexte, dar si functia de alarma care ne ajuta. Oprirea automata dupa 20 de secunde ajuta la prelungirea autonomiei bateriilor, iar distanta de masurare este intre 1 si 3 cm. Mai departe, temperatura mediului de functionare este intre 10 si 40 de grade, iar alimentarea se face prin intermediul unor baterii obisnuite de tip AAA. Greutatea redusa, de putin peste 100 de grame si dimensiunile compacte fac ca aceste termometre digitale cu infrarosu sa fie foarte comode.
Precizie maxima
Asemenea dispozitive sunt foarte precise datorita tehnologiei cu infrarosu care asigura acuratete in masurare. Rata maxima admisa de eroare este de numai 0.2 grade, plus sau minus, astfel incat ne putem baza pe termometre atunci cand vrem sa determinam rapid temperatura corporala.
Rezultate instante
Rezultatele sunt oferite instant, iar pentru ca majoritatea dispozitivelor dispun de un ecran LCD, datele sunt foarte usor de citit. Totusi, persoanele trecute de prima tinerete se pot orienta catre cele care dispun de un ecran extra large pentru ca informatiile sa fie si mai simplu de determinat.
Oricine le poate folosi
Nimeni nu trebuie sa fie un specialist pentru a putea folosi un asemenea dispozitiv pe care il gasim intr-o forma simpla, placuta, astfel ca termometrul digital cu infrarosu poate aduce mai multa siguranta in viata noastra.
Reduci pe cat de mult posibil riscurile
Prin intermediul sau avem sansa de a reduce pe cat de mult posibil riscul raspandirii virusului intrucat persoanelor cu temperatura ridica, adica cei care sunt suspecti ca sunt infectati, li se poate interzice accesul in diferite locuri aglomerate, inchise, si li se recomanda evitarea contactului cu alte persoane. Nici nu trebuie sa platim o avere pentru asemenea dispozitive simple si practice, preturile ridicandu-se la cateva sute de lei, in functie de model, de functiile incorporate, de brand sau calitatea produsului.