De ce este benefic sa schimbam anvelopele in fiecare sezon? RomTractari are raspunsul.

0
245

RomTractari este societatea cu renume international bazat pe echipamentele de ultima generatie pe care echipajul le foloseste in desfasurarea nenumaratelor servicii de Tractari Auto, depanare pana de roata, dar si Transportul International de Autovehicule. Numerosii clienti cu care ne mandrim reflecta profesionalismul nostru, dar si  calitatea interventiilor rapide pe care le indeplinim zi de zi, ora de ora. Autospecialele noastre sunt dotate cu sisteme hidraulice benefice unei tractari ca la carte si dispun de mai multe motoare care fac posibila transportarea adecvata a vehiculelor de diferite dimensiuni si tonaje. Angajatii RomTractari se intalnesc zilnic cu soferi care necesita un ajutor sigur si profesionist si care au nevoie de persoane de incredere carora sa le inmaneze una dintre cele mai valoroase achizitii: automobilul.
Dupa cum multi dintre noi stim, anvelopa este o bucata in forma tiroidala, din cauciuc, care se regaseste la rotile diferitelor vehicule, fiind montata pe janta. Scopul principal al pneului este de a permite contactul cu carosabilul, facand posibila miscarea automobilului, franarea si accelerarea acestuia. Anvelopele, in functie de modul de utilizare, se clasifica in cele de vara, de iarna si cele all seasons, mixte.
Sezonul renasterii si-a intrat in drepturi luand in calcul temperaturile, lucru care este prielnic schimbului anvelopelor de iarna cu cele de vara. Echipa RomTractari va pune la dispozitie cateva indrumari in legatura cu operatiunea de schimbare a cauciucurilor si va dezvaluie care sunt cei mai importanti factori pe care trebuie sa ii luam in considerare in momentul depanarii.
Primul lucru care trebuie constientizat de catre toti soferii este ca trecerea de la cauciucurile de iarna la cele de vara este o operatiune care este prioritara in siguranta rularii. Anvelopele de iarna sunt predispuse la uzura abuziva pe perioada sezonului cald, iar performanta acestora  va fi foarte scazuta la astfel de temperaturi ridicate. Specialistii sugereaza ca schimbarea acestora sa se petreaca dupa ce temperaturile au depasit 7 grade Celsius.
Cauciucurile au un compus special, iar modelul benzii cu ajutorul careia ruleaza are scopul de a pastra flexibilitatea si de a ramane cat mai moi pentru conditii de temperaturi negative, in acelasi timp oferind aderenta pe carosabilul care poate sa fie umed sau inghetat. Cu cresterea gradelor, acestea isi pierd aceste calitati, aderenta scazand si influentat banda de rulare care produce uzura rapida. Acest lucru nu ar trebui sa va ingrijoreze cel mai mult deoarece un factor mult mai important este modul de franare a masinii. Pneurile nu pot face fata operatiunii de franare la fel de bine cum o fac cele de vara, iar dinamica va fi afectata foarte tare si manevrele de virare se vor ingreuna. Pentru a evita orice tip de accidentare este foarte important sa fiti mereu pregatit pentru schimbarile de anotimp si sa aveti mereu grija ca rotile dumneavoastra sa aiba presiunea potrivita. RomTractari va poate ajuta in cazul nefericit in care va confruntati cu o pana de roata cu serviciul Tractari Auto unde puteti fi transportat catre locatia dorita sau se pot incepe procedurile de depanare.
Statisticile au aratat ca diferentele necesare pentru distanta de franare ajung foarte usor la peste 30% intre un cauciuc de vara si de iarna, la temperaturi de peste 30 de grade Celsius, lucru care inseamna ca un autovehicul care franeaza de la 100 km/h nu o sa se opreasca in 35 de metri, ci in peste 45 de metri, acest lucru intamplandu-se atunci cand pneurile sunt in stare foarte buna si chiar fac parte din gama premium.
Un alt aspect negativ care apare la utilizarea pneurilor nepotrivite sezonului este uzura neuniforma a acestora, un astfel de set poate fi distrus daca este rulat kilometri intregi pe timp de vara, fapt ce aduce la un cost suplimentar, achizitionarea unor altor 4 perechi de roti. Analizand acest aspect realizam ca nu este eficient, ba chiar este mult mai costisitor sa folosim un astfel de set pe perioada verii.
Pentru soferii care nu sunt dispusi sa isi schimbe in fiecare sezon rotile exista cele All Seasons, mixte, care pot fi folosite pe intreaga perioada a anului. Desigur, acestea nu ofera nivelul de tractiune pe care cele special concepute pentru vara il au, insa reprezinta o varianta sustenabila pentru o multime de conducatori auto. Totodata trebuie sa luam in calcul faptul ca uzura setului este mai rapida pe perioada verii, fapt ce va fi vizibil dupa un numar mai mare de kilometri parcursi cu autovehiculul.
Un aspect important care determina uzura cauciucurilor este presiunea. Statisticile prezinta ca doar 76% dintre conducatorii auto nu isi verifica lunar presiunea in pneuri, fapt ce duce la uzarea prematura a acestora. Operatiunea dureaza doar cateva minute si se poate realiza in aproape toate benzinariile si ajuta la mentinerea acestora in cea mai optima stare pentru o perioada mult mai indelungata de timp.
Acestea fiind spuse, este foarte important ca in fiecare sezon sa va asigurati ca folositi anvelopele potrivite, ca presiunea din ele este optima, dar si ca va pot asigura o aderenta si franare buna. Nu trebuie sa  riscati, gandindu-va ca va feriti de diferite cheltuieli si sa va puneti viata in pericol din cauza cauciucurilor precare. RomTractari este societatea care va poate ajuta in situatii de acest tip si in program Non-Stop va poate raspunde tuturor cerintelor dumneavoastra. Siguranta dumneavoastra este pe primul loc pentru noi si ne dorim ca fiecare client care ne-a cerut ajutorul sa nu mai treaca printr-un astfel de eveniment.
Serviciile de Tractari Auto sunt din ce in ce mai cautate si de aceea noi suntem aici pentru a va scuti de eventualele companii care va solicita sume exagerate pentru interventii rapide nesigure. Intodeauna am pus clientul pe primul loc si ne-am dorit sa ii oferim o experienta cat mai placuta cu putinta, tinand cont de circumstantele mai putin placute. Va invitam sa ne aflati povestea pe pagina noastra web unde aveti la dispozitie tarifele percepute pentru fiecare serviciu in parte, dar si portofoliul nostru plin cu clienti multumiti cu care colaboram de ani buni si cu care ne mandrim.