De astazi incepe campania gratuita de preventie a osteoporozei!

0
1293

Farmaciile Professional Farmaline in colaborare cu firma Beres deruleaza o noua campanie GRATUITA de evaluare a riscului fracturilor osteoporotice in judetele Prahova, Brasov si Dambovita, ca urmare a cifrelor ingrijoratoare inregistrate in ultimii ani in Romania. Programul se desfasoara in farmacii in perioada 18-22 februarie 2019, dupa un program prestabilit.

Programul de desfasurare a campaniei in farmacii:
Din dorinta de a fi alaturi de pacientii nostri, reteau Professional Farmaline impreuna cu partenerul Beres Pharmaceuticals ofera gratuit servicii de Evaluare a Riscului de Fracturi Osteporotice dupa programul de mai jos:
1) 18.02.2019 – Farmacia Professional Farmaline Moreni – Bulevardul Panduri nr 10, bloc D10B parter, Moreni, Dambovita.
2) 19.02.2019 – Farmacia Professional Farmaline Câmpina – Str. Mihail Kogalniceanu, bl. 13B, parter, Campina, Prahova.
3) 20.02.2019 – Farmacia Professional Farmaline Câmpina – Str. Mihail Kogalniceanu, bl. 13B, parter , Campina, Prahova.
4) 21.02.2019 – Farmacia Professional Farmaline Busteni – Bdul Libertatii, nr. 69, Busteni, Prahova.
5) 22.02.2019 – Farmacia Professional Farmaline Brasov – Piata Astra, Aleea Jupiter nr.1.
Preventia este cel mai bun tratament!
Osteoporoza este o afectiune generala a scheletului caracterizata prin reducerea semnificativa sau pierderea rezistentei oaselor ca urmare a scaderii masei osoase si deteriorarii microarhitecturii tesutului osos, ceea ce duce la un risc crescut de fracturi. Specialistii atrag atentia asupra faptului ca boala nu are simptome si ca nu doare. De aceea afectiunea mai poarta si denumirea de „epidemia silentioasa”. Primele probleme incep sa apara odata cu o fractura, situatie care se agraveaza daca este la sold. Pacientii se confrunta cu restrangerea capacitatilor locomotorii, necesitand ajutor la mers permanent, dureri cronice (jumatate dintre ei mai au dureri la 6 luni dupa fractura), scaderea independentei si necesitatea modificarii dramatice a stilului de viata.
Factori de risc: menopauza, istoricul familial, sedentarismul, consumul excesiv de alcool, dieta saraca in alimente care contin calciu si vitamina D, tulburarile de alimentatie (anorexia), inactivitatea sau imobilizarea la pat pentru perioade lungi de timp.