Cum să facem față mai ușor frigului de afară

0
281

Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi. Temperaturile au scăzut considerabil, iar frigul a pus stăpânire pe întreaga țară. Suntem nevoiți să ieșim din casă pentru a merge la locul de muncă, pentru a duce copilul la școală, pentru a ne face cumpărăturile sau pentru a rezolva anumite probleme. Este o schimbare mare de temperatură, de la temperatura din casă la frigul de afară. Vreau să vă ajut și să vă arăt cum putem face față mai ușor frigului de afară.
Îmbrăcă-te în stilul foi de ceapă
Specialiștii ne recomandă să ne îmbrăcăm în straturi. Iarna aduce cu ea pe lângă temperaturi foarte scăzute și vânt care ne face să simți temperatura și mai scăzută. Este bine de știut că este indicat să alegem să purtăm haine care ne previn de transferul de căldură. Regăsim în magazine fizice sau în cele online haine, colanți căptușiti sau sosește termo, care ne vor ajuta să facem față gerului năprasnic. Este greșit să luăm prea multe haine pe noi pentru că vom face mai mult rău decât bine. Ne vom mișca mai greu și vom simți că răceala este mai mare, deși avem multe haine pe noi. După stratul termo de pe dedesubt este important să avem și un stat superior de haine. 
Avantajele unor cizme călduroase
Protecția picioarelor nostre pe timpul iernii este extrem de importantă. O pereche de cizme dama au o lungime avantajoasă. Ele ajung până la genunchi și ne țin de cald. Cizmele sunt încălțărileavantajoase pe care trebuie să purtăm iarna pentru a avea grija de noi. Cizmele sunt căptușite, tocmai de aceea reușesc să ne țină de cald. Talpa unei perechi de cizme dama piele este  special concepută pentru a face față provocărilor iernii. Talpa cizmelor are aderență și ne va proteja de gheața formată pe jos. În funcție de ținuta pe care o purtăm și de locul în care mergem, alegem încălțările adecvate. Dacă petrecem mult timp cu transportul în comun, sau pe afară, o pereche deghete damă cașual ne-ar prinde bine. Iarna este ideal să purtăm cizme dama piele pentru a ne proteja picioarelor și pentru a le feri de frig și umezeală. 
Nu uita de accesorii
Iarna, accesoriile se dovedesc a fi mai utile decât în orice anotimp. Căciula, mănușile și fularul pe care le purtăm au și un oarecare rol estetic. Căciula ne protejează capul, urechile și ne ferește de nedoritele răceli. Gâtul este și el protejat de fular, iar mănușile vor îmbrăca delicat mâinile care nu vor mai simți gradele cu minus din termometru.
Ai grijă de alimentația ta
Studiile specialiștilor au demonstrat că  este nevoie de cantitatea optimă de zahăr în sânge pentru a genera și a simți căldura organismului nostru. Este bine să nu ne abatem de la regula de aur a celor trei mese zilnice și de la gustările dintre mese. Avem nevoie de fructe, legume și lactate pentru a ne întări sistemul imunitar iarna. Hidratarea nu este deloc de neglijat. Ceaiurile calde înlocuiesc cu succes orice altă băutură pe care să o consumăm. Aceste ceaiuri ne vot încălzi corpul simțitor.
Evită consumul de băuturi alcoolice
Medicii ne sfătuiesc să evităm băuturile alcoolice pe cât posibil în timpul iernii. Acestea scad temperatura corpului și vom resimți frigul mai puternic.
Nu te închide în casă
Cu cât vei evita mai mult să ieși din casă, cu atât mai rău vei face. Este total greșit să eviți să ieși afară. Se pare că dacă vom alege să ne petrecem ceva mai mult timp pe afară, organismul nostru se va adapta temperaturilor scăzute. Astfel, nu ni se va mai părea atât de rece. 
Tu cum reușești să faci făță frigului iernii?