Cum repar frigiderul singur

0
22

Anumite simptome aparute la frigider nu necesita imediat interventia unui specialist frigotehnist pentru o reparatie la frigiderul dumneavoastra.Ma numesc Opris Adrian sunt frigotehnist si va ofer cateva sugestii de reparatii la indemana oricui,pentru anumite simptome aparute la frigidere sau combine frigorifice.

Daca spre exemplu observati in compartimentul frigider la modelele cu autodezghetare,ca se strange apa sub raftul de legume ,este posibil sa fie infundata scurgerea apei rezultate din autodezgetare.Acest lucru se poate remedia prin desfundarea scurgerii cu un betisor elastic de minim 7-10 cm care sa patrunda prin acel orificiu.Daca reusiti verificati cu putina apa (50 ml) turnata pe acea scurgere.

Daca observati ca frigiderul merge continuu, prima data incercati sa il setati la o temperatura mai ridicata 6-8 grade sau daca este cu trepte la nivel 1-2 si observati daca se opreste din functionare. Daca nu trebuie sa sunati la un frigotehnist care se ocupa cu service frigidere.

Daca observati ca nu se mai aprinde lumina si nu se aude functinand frigiderul sau combina frigorifica verificati alimentarea la priza daca este functionala cu un alr consumator.Deasemenea este posibil ca frigiderul sa fie in pauza si sa fie ars doar becul in interior.

Daca gasiti apa inghetata in compartimentul congelator sub ultimul sertar la combina frigorifica si este de tipul „no frost” este indicat in prima faza sa ii faceti dezghetare totala cu usile deschise, golit si scos din priza mai ales la congelator nu mai putin de 24 de ore.

Daca cumva auziti un tacanit in spate la compresor (motor) ,fara ca el sa mai functioneze, puteti sa il lasati o ora scos din priza si sa il bagati apoi din nou in functiune asteptand sa porneasca continuu. Daca acest lucru nu se intampla atunci apelati de urgenta la un frigotehnist autorizat pentru a face o constatare si o reparatie la frigider.

Daca auziti un semnal sonor provenind de la frigider verificati usile de la frigider sau congelator daca sunt inchise si daca aceasta avertizare continua,scoateti 30 de minute frigiderul din priza si bagati-l din nou dupa aceea si observati daca mai apre in timp acea avertizare sonora.Daca este insotita si de una luminoasa deobieci un trunghi rosu sau,semnul exclamarii pe afisaj.In acest caz de recidiva trebuie chemat un frigotehnist pentru o constatare.

Daca observati ca usa la frigider nu se inchide corespunzator,verificati garnitura usii mai ales in partea de jos daca nu cumva a iesit o portiune din canalul de fixare.Ea poate fi introdusa la loxc prin simpla apasare cu degetul mare pe garnitura de jur in prejurul usii pentru a fixa-o din nou complet pe canal.Aceasta varianta este valabila doar la garniturile interschimbabile, cele ambutisate (lipite) de usi,nu se rezolva in acest fel.Bafta!