Cum pot fi salvate plantele de boli. Folosirea eficienta a Score fungicid

0
517

Unul dintre produsele omologate si recomandate de specialistii in domeniul agriculturii pentru a salva culturile atunci cand sunt atacate de ciuperci este Score fungicid. Cand sa folosim Score fungicidPentru agricultori si legumicultori, ravagiile facute de ciuperci nu le sunt straine. Insa pe piata se gasesc produse care faciliteaza recuperarea culturilor afectate de bolile provocate de acesti agenti nefavorabili. Fungicidele pe baza de cupru, sulf si formaldehida elimina aceasta problema, relativ simplu, eficient si sigur.
In general, ciupercile infecteaza plantele dupa o perioada secetoasa, in care s-au utilizat masuri suplimentare de irigare a culturii. Dupa cum stim, aceasta specie prefera umiditatea, si de aceea se raspandeste pe suprafetele ude ale plantelor.
Printre bolile pe care ciupercile le pot provoca se numara patarea bruna, care este prezenta la varza, ceapa, morcov si conopida. Daca plantele dumneavoastra au pete circulare, cu unele zone mai inchise la culoare, pe frunzele bazale sau au cuprins intreaga planta, inseamna ca aveti nevoie de un fungicid care sa salveze cultura;Tot din categoria legumelor, morcovul, patrunjelul, pastarnacul si telina pot fi afectate de putregaiul alb. Acesta nu apare doar in cazul radacinoaselor, ci este destul de raspandit in silozuri si depozite;Pe langa aceste pete care pot aparea pe plante, mucegaiul alb si mucegaiul gri pot produce pagube in randurile florilor, mai ales. Daca prevenirea aparitiei acestor boli nu a fost facuta in mod corespunzator, este necerara taierea partilor afectate pentru ca infectia sa nu se raspandeasca, iar florile sa supravietuiasca. Ulterior taierii, este necesara aplicarea unui fungicid pentru a proteja cultura pe viitor.Fungicidele ajuta la combaterea sigura a bolilor plantelorProdusele chimice sunt usor de procurat de pe piata de specialitate, iar furnizorii pun la dispozitie consumatorilor diferite produse, pentru a satisface o multitudine de preferinte si nevoi. In plus, fungicidele nu dauneaza plantelor si sunt foarte eficace in combaterea infectiilor nedorite.
Score fungicid 250E este un asemenea produs, sigur si simplu de utilizat de catre iubitorii de gradinarit care isi doresc culturi sau livezi frumoase si bine ingrijite. Fiind un produs pentru folosit preventiv, curativ, sistemic si translaminar, asa cum descrie producatorul (Synger – firma deja consacrata la nivel international, originara din Elvetia), acest fungicid are absorbtie rapida si este destinat folosirii pentru culturile de sfecla rosie, pomi fructiferi si alte culturi. Problema ciupercilor la plante poate compromite uneori culturile, iar din acest motiv se recomanda aplicarea, chiar si preventiva, a fungicidului pentru a asigura o dezvoltare cat mai sanatoasa a plantei.
Cum actioneaza fungicidul?Substanta activa (difenoconazolul) opreste dezvoltarea ciupercilor patogene de la momentul penetrarii plantei si apoi este transportat prin tulpina. Actioneaza pe ambele parti ale frunzei, oferind o protectie totala impotriva agentului patogen. Dupa cum am mentionat, fungicidul isi face efectul atat prin prevenirea aparitie si raspandirii ciupercii, cat si prin actiunea curativa. Mecanismul, explicat simplu, ar fi acesta: blocheaza raspandirea bolii in interiorul plantei. Este recomandat ca inainte de folosirea oricarui produs sa se consulte un specialist si sa se citeasca cu atentie instructiunile de folosire si a masurilor de protectie.
Daca sunteti interesati de acest produs, va recomandam consultarea site-ului pesticice-az.ro, care comercializeaza acest produs. Se preiau comenzi si se ofera mai multe informatii si la numerele de telefon: 0250772566, 0726214441, sau prin mail la adresa contact@pesticide-az.ro
Adresa sediului: SC Fitoplantagro SRL, sat Barsesti, com. Mihaesti nr. 25, jud. Valcea