Cum alegi scuterul potrivit pentru tine. Participa la Tombola de la atvrom.ro si poti castiga un scuter Vespa

0
405

Fie că ești un părinte care ia în considerare cumpărarea unui vehicul pentru adolescentul familiei, un absolvent care se gândește să-și ia propria mașină sau pur și simplu cineva care vrea să facă naveta către locul de muncă, înainte de a lua o decizie merită să te informezi și asupra modelelor de scutere de pe piață. Transport alternativ nu înseamnă doar mersul cu autobuzul sau bicicleta, iar în momentul prezent când se trag semnale în favoarea demersurilor eco-friendly, un scuter legal de stradă poate fi o alegere inspirată și din punct de vedere al economiei de bani și carburanți.
În continuare, vă prezentăm cele mai importante aspecte privind achiziționarea primului scuter.
În primul rând, notați ce vă interesează mai mult: un look cool, o greutate ușoară a mopedului, manevrabilitatea facilă, randamentul kilometric, performanțele de rulare, siguranța, prețul.
Presupunând că ați stabilit un buget în care să vă încadrați, urmează să vă gândiți la motorizare. Cele mai populare scutere sunt cele dotate cu motor 50cc întrucât în majoritatea statelor lumii nu este nevoie să deții un permis moto pentru vehiculele cu motorizări sub 50cc. În general, aceste scutere pot atinge viteze între 35-50 mph. Pentru piloții de talie mare sau pentru cei care plănuiesc să călătorească însoțiți de un pasager, un scuter 150cc poate fi o opțiune bună.
Rețineți că este mai greu pentru conducătorii de mașini și SUV-uri să vă vadă în trafic. Piloții de motociclete și de scutere sunt mai predispuși accidentelor deoarece vehiculele pe două roți au dimensiuni mai mici și sunt mai greu de observat. Atunci când achiziționați un scuter, asigurați-vă că este ușor de reperat în jungla orașului.
De asemenea, gândiți-vă și la ce încărcătură vreți să transportați. De exemplu, dacă veți ieși la shopping, dacă veți lua un prieten sau dacă doar vreți un mijloc de transport către sala de gimnastică etc.
Echipamentul adecvat. Există mulți rideri care poartă întotdeauna echipament de protecție, dar pe de altă parte sunt și cei care ignoră importanța căștii și altor accesorii specifice. Recomandat este ca măcar să optați pentru o garderobă mai colorată pentru a fi vizibil.
Sfatul experților pentru riderii novici este să se orienteze către un scuter de capacitate mică, mai ieftin și abia mai târziu să facă un upgrade către un model de capacitate mai mare.
Standardul de aur pe segmentul de scutere îl reprezintă modelele lansate de producătorul italian Vespa.
Când se gândesc la un scuter, majoritatea oamenilor își imaginează o Vespa. Totuși, și ofertele altor branduri pot fi la fel de tentante – Aprilia, Piaggio, Kawasaki, Honda, Yamaha, Yadea.
Dacă vă doriți să pilotati un scuter care iese din tipare, atunci merită să aruncați un ochi și la scuterele cu trei roți ca de pildă Yamaha Tricity sau Piaggio MP3.
În schimb, ca alternativă smart dar și eco de transport prin oraș se evidențiază modelele de scutere cu motor electric ca de exemplu modelele Yadea C-line sau Yadea C-Umi.
Anul acesta a fost lansat și modelul Vespa Elettrica – scuterul pur electric care însumează toate valorile brandului italian: tehnologie la cele mai înalte standarde, conectivitate avansată, operare silențioasă, opțiuni multiple de personalizare și accesibilitate, respect pentru mediul înconjurător și un stil autentic.
Cumpara produse in valoare de 1000 lei TVA inclus in perioada 14.02-14.03.2019 si intri automat in tombola pentru castigarea, la alegere, a unui scuter Vespa sau a unui ATV CF Moto.