Căminul Acasă la bunici respectă cu strictețe măsurile împotriva răspândirii COVID-19

0
13

Sănătatea și siguranța rezidenților, colaboratorilor și angajaților sunt primordiale pentru Căminul de batrani Acasă la Bunici, de aceea, în vederea prevenirii și limitării răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, noi respectăm cu strictețe toate măsurile impuse de autorități, astfel:
-la intrarea în cămin sunt amplasate covorașe dezinfectante;
-angajații, rezidenții sau oricine intră în incinta căminului nostru își spală/dezinfectează mâinile timp de cel puțin 20 de secunde, cel puțin o dată pe oră (sau de fiecare dată când este necesar);
-zilnic se ia temperatura rezidenților și se asigură vitaminizarea corespunzătoare a acestora;
-pardoselile sunt spălate și dezinfectate de mai multe ori pe zi cu substanțe pe bază de clor/alcool;
-toate obiectele/suprafețele care se ating în mod frecvent de către rezidenți/angajați/colaboratori sunt dezinfectate de mai multe ori pe zi cu substanțe dezinfectante, pe bază de alcool (de ex. întrerupătoarele, clanțele ușilor, telecomenzile, ușile dulapurilor, toaletele, etc).
În această perioadă evităm, pe cât de mult posibil, contactul bătrânilor cu mediul extern fără a fi luate toate măsurile de precauție necesare.
De asemenea, ne facem răspunzători cu identificarea membrilor personalului potențial infectați, am restricționat vizitele la bătrâni, am anulat toate activitățile grupului și întâlnirile în sălile de mese la comun și, în cazul în care se impune, izolăm toți rezidenții și personalul auxiliar dacă aceștia prezintă febră și simptome respiratorii.
Purtarea echipamentului corespunzător (măști, mănuși, halate și papuci de protecție) de către toți angajații/colaboratorii și respectarea tuturor măsurilor de prevenție împotriva răspândirii COVID-19, fac din centrul nostru „Acasă la bunici” un loc propice îngrijirii persoanelor în vârstă.