Atma Grup si-a automatizat procesele de ofertare si raportare cu solutiile Senior Software

0
318

Atma Grup, distribuitor national de scule de prelucare prin aschiere si consumabile industriale, gestioneaza mai usor resursele si activitatile de business prin utilizarea sistemelor integrate ERP si BI de la Senior Software. Compania din Timisoara a ales acest pachet unic de solutii pentru a obtine un flux de lucru mult mai eficient si mai bine documentat, de la prospectarea clientilor, pana la finalizarea comenzilor.
Cu ajutorul sistemelor ERP si BI de la Senior Software, procesul de ofertare din cadrul Atma Grup a fost automatizat, imbunatatindu-se astfel relatiile cu clientii. Mai mult, integrarea proceselor de aprovizionare si inventariere in ERP, impreuna cu activitatea financiar-contabila, au permis fluidizarea activitatilor interne si comerciale, reducand timpii de lucru si riscul erorii umane.
„Sistemele Senior Software sunt mult mai flexibile decat programele pe care le foloseam. Solutia ERP prezinta functionalitati superioare si permite integrarea unei game mai mari de activitati precum oferte, trimitere de e-mailuri si rapoarte, comunicare prin task-uri etc. Fiind adaptata dupa modul nostru de operare, acum putem folosi modulul de oferte, am reusit sa includem si politicile de aprovizionare in grid-urile modulelor, am adaptat rapoartele la nevoile noastre si tinem si contabilitatea in acelasi ERP”, a declarat Tiberius Eva, administrator Atma Grup.
Cu solutia SeniorVisualBI, toate informatiile si datele din companie sunt reunite intr-o singura baza de date. Astfel, sistemul permite generarea unor rapoarte si analize detaliate, ce pot fi personalizate in functie de nevoile punctuale ale managerilor. Acestea pot include date despre evolutia vanzarilor, caracteristicile clientilor si alte informatii cheie pentru imbunatatirea procesului decizional.
Colaborarea cu Senior Software a venit din dorinta reprezentantilor Atma Grup de a inlocui vechile programe utilizate ce prezentau o serie de limitari si nu mai faceau fata proceselor complexe din companie. Asadar, distribuitorul a optat pentru soft-uri customizabile si scalabile, capabile sa se adapteze la specificul oricarei afaceri.
„Pe partea de ERP, vechiul furnizor a renuntat sa mai dezvolte solutia si sa mai asigure suport, iar in programul de BI pe care il foloseam, raportul generat lua in considerare doar parte din informatiile care ne interesau, fapt ce denatura putin rezultatul. Prin urmare, pe baza unei prezentari, a unor recomandari si a raportului calitate-pret, am ales sa implementam solutiile de la Senior Software si putem spune ca suntem multumiti de alegerea facuta”, a completat directorul Atma Grup.
Despre Atma Grup
Infiintata in 1999, Atma Grup este o companie romaneasca cu sediul central in Timisoara, ce distribuie scule de prelucrare prin aschiere si consumabile pentru sectorul industrial importate de la producatori cehi, japonezi, germani etc. Portofoliul de produse include: tarozi, burghie, freze, placute amovibile din carburi metalice destinate frezarii si strunjirii metalelor, adezivi si etansanti pentru aplicatii de inginerie etc. Distribuitorul se adreseaza in general productiei de dimensiuni mici, mijlocii si mari din domeniile de mecanica generala, matriterii si automotive si nu numai. 
Despre Senior Software
Fondata in 2003, Senior Software este singurul furnizor de sisteme software din Romania cu un pachet complet de solutii integrate. Compania a realizat peste 400 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii de la Microsoft alaturi de platforme testate la nivel international precum Tableau Software sau Logistics Vision Suite de la Mantis Informatics.
Senior Software a pornit business-ul cu o singura divizie iar, in prezent, dispune de 6 divizii prin care se implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in patru locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi) cu o echipa formata din aproximativ 150 de angajati, fiind unul dintre principalii furnizori de sisteme software integrate din Romania.