Atenție! Clinici din Turcia folosesc abuziv marca „Dr Felix Hair Implant” pentru a racola pacienți români pentru transplant de par!

0
679

Dr. Felix Popescu este recunoscut ca fiind specialistul nr. 1 în implantul de păr, cel puțin în sud-estul Europei, dacă nu pe întregul continent. Are în „palmares” mii de operații, iar printre pacienții săi se află persoane publice, artiști, sportivi de renume, politicieni, cetățeni români și străini. Dr. Felix Popescu a susținut numeroase prelegeri la congrese de transplant de par de prestigiu pe tot mapamondul, iar ultima sa performanță recunoscută este implantarea capilară unor pacienți cu piele grefată și cu cicatrici post-arsură, procedură executată în premieră la nivel mondial în cazul câtorva zeci de răniți în incendiul „Colectiv”.
În Turcia, implantul de păr nu este considerat o procedură medicală, întrucât acesta poate fi executat, potrivit legislației, în orice cabinet de cosmetică sau în orice spațiu, chiar și precar amenajat pentru o astfel de intervenție. În cazul folosirii unui instrumentar insuficient sterilizat, pacientul este supus riscului contaminării cu viruși periculoși, întrucât intervenția presupune, de cele mai multe ori, sângerare.
De altfel, organisme precum International Society of Hair Restauration Surgery (ISHRS) condamnă public turismul pentru implant de par din Turcia, numindu-l chiar „piață neagră”, precum și faptul că în această țară, intervenția este efectuată de cele mai multe ori neetic și de către simpli tehnicieni, nu de către medici. Mai multe detalii puteti gasi aici.
Având în vedere toate aceste lucruri, este lesne de înțeles de ce anumite „clinici” din Turcia aleg să folosească abuziv numele unor specialiști reputați în implant de par, cum este cazul medicului român Felix Popescu.
„În cazul impostorului italian, vina este a sistemului, că nu a verificat riguros cine este acest presupus medic. În cazul meu, cu marca furată de clinica din Turcia, este vina legislației din acea țară, care permite ca intervențiile să fie făcute de personal necalificat. Dar, în ambele cazuri, ajungem la informarea pacientului. Pacientul a fost păcălit că italianul este medic, tot pacientul este păcălit că eu operez în Turcia sau că eu și clinica mea din România avem vreo legătură cu vreo clinică din Turcia. Ambele sunt înșelătorii, iar victima este una singură: pacientul! Sistemul medical românesc este asaltat continuu de afaceri turcești. Vezi cazul lui Mihai Trăistariu, care a fost prezentat inițial ca fiind victima medicilor români. În realitate, intervențiile asupra sa au fost niște eșecuri în Turcia și ne-au trebuit doi ani ca să îl reparăm…”, ne-a declarat în exclusivitate medicul Felix Popescu.
În ilustrația atasata se poate observa că site-ul www.clinicaimplantpar.com folosește pentru promovare numele medicului Felix Popescu și pe cel al clinicii sale. Site-ul este al unei clinici din Turcia, iar la secțiunea „Contact” din interiorul său apar numere de telefon românești, semn că această clinică are reprezentanți în România cu ajutorul cărora a fost pusă la cale înșelătoria online.
Atentionam publicul ca site-urile oficiale are Dr. Felix Hair Implant sunt: www.drfelixhairimplant.ro, clinicaimplantpar.ro si hairhospital.ro.