Aparatul minune care trateaza parodontoza fara durere

0
281

 Din fericire, azi parodontoza poate fi prevenita si tratata neinvaziv si nedureros cu ajutorul unui aparat minune – Electronic Stem Generator.
Ce este parodontoza?
 
Parodontoza este o afectiune a periostului determinata de bacteriile si microbii ce se acumuleaza in tartru. Neindepartarea placii bacteriene in mod frecvent duce in timp la inflamarea gingiei (gingivita) si la retragerea acesteia, pana la expulzarea dintilor din alveole. Asadar, evolutia este una extrem de nefavorabila. Imbunatatirea igienei orale este un prima pas spre remedierea problemei – o conditie necesara, dar nu suficienta.
In vechime, stramosii nostri isi curatau dintii cu betisoare din lemn dulce (Glycyrrhiza glabra) sau Salvadora Persica. Peria de dinti sub forma pe care o stim noi astazi a fost inventata in anul 1938, iar igiena orala a devenit tot mai importanta pe masura ce stomatologia a facut noi si noi progrese. Abia in 1965 H. Loe demonstreaza legatura de cauzalitate dintre placa bacteriana si gingivita. Parodontoza a avut numeroase denumiri dealungul timpului. Ea a fost identificata chiar si la mumiile din Egipt!
 
Prevenirea parodontozei
 
Se estimeaza ca mai bine de trei sferturi din populatie sufera de boala periodontala intr-un anumit stadiu de evolutie. Cum este posibil ca parodontoza sa fie o problema atat de larg raspandita si in ziua de azi? Raspunsul este unul simplu: pentru ca majoritatea pacientilor nu au acces la tratamentul de ultima generatie care poate nu doar sa previna, ci si sa vindece parodontoza! 
De-a lungul secolelor, medicii romani si-au adus aportul la progresul stiintelor medicale si multi au ramas in istorie, fiind un motiv de mandrie pentru noi, ca popor. Ne gandim la Nicolae Paulescu (cel care a descoperit insulina), Ion Cantacuzino (autorul vaccinului BCG), Victor Babes (autorul primului tratat de bacteriologie din lume) si Ana Aslan (cea care a descoperit vitamina H3). Dar inventiile continua si azi. Medicul stomatolog Bogdan Vladila este cel care a descoperit tehnologia Electronic Stem Generator si impactul sau benefic asupra regenerarii tesutului osos cu efecte vizibile in prevenirea si combaterea parodontozei, salvarea dintilor naturali si prelungirea duratei de viata a implanturilor dentare. Inventia sa a fost recompensata cu medalii la saloane internationale de inventica.
Doar facilitarea accesului la aceasta tehnologie va putea schimba statisticile cu privire la incidenta parodontozei. Implicarea medicilor stomatologi din intreaga tara este esentiala, la fel si educarea pacientilor. Electronic Stem Generator este un aparat de mici dimensiuni care recurge la terapia electromagnetica. Printr-un mecanism invizibil si nedureros, celulele stem proprii sunt transforamte in osteocite, rezultand un tesut osos mai dens si mai calitativ. Astfel, Electronic Stem Generator opreste distrugerea osului si retragerea gingiei salvand dintii naturali ai pacientului, care, in alte conditii, ar fi trebuit extrasi sau ar fi cazut singuri. 
Exista beneficii atat pentru pacienti cat si pentru medicii stomatologi. Pacientii nu trebuie sa se deplaseze la cabinetul medicului pentru fiecare sedinta, deoarece aparatul se ia acasa si este usor de folosit. Medicii dentisti, in schimb, pot trata un numar mult mai mare de pacienti simultan – lucru imposibil de realizat in mod traditional.
 
Un tratament pentru parodontoza avansata
 
Parodontoza evolueaza silentios de aceea se recomanda indepartarea frecventa a placii bacteriene prin detartraj fie in cabinetul unui medic stomatolog, fie prin dus bucal, cu ajutorul unui dispozitiv ce poate fi achizitionat personal.  
In 2003, un studiu publicat de Lemelson-MIT americanii au spus ca peria de dinti este prima inventie fara de care nu ar putea trai. Periajul dentar insa nu trateaza cauzele parodontozei. Cauzele se afla la nivelul osului maxilar care are nevoie urgenta de regenerare. In acest scop, se recomanda tratamentul cu Electronic Stem Generator – un dispozitiv ce poate fi luat acasa de fiecare pacient. Folosit timp de doua ore pe zi, timp de 50 de zile, acest aparat stimuleaza formarea de tesut osos si intareste astfel radacinile dintilor naturali si contribuie la osteointegrarea durabila a implanturilor dentare. 
Parodontoza este pe scurt o inflamatie. Pe de o parte, trebuie avut in vedere faptul ca aceasta inflamatie poate agrava alte afectiuni inflamatorii deja existente. Pe de alta parte, o inflamatie sistemica poate favoriza si grabi evolutia parodontozei. Boala parodontala insa este influentata si de factori genetici. Unii pacienti sunt mai predispusi decat altii, iar gingivita nu evolueaza spre parodontoza la toti pacientii. Cu toate acestea, o cura cu Electronic Stem Generator este binevenita. Acest dispozitiv actioneaza local, la nivelul osului maxilar si nu altereaza sistemul imunitar. Din contra, prin regenerarea osoasa se reduce inflamatia de la nivelul periostului.
In final, pacientii vor putea zambi din nou plini de incredere in ei insisi. Iar aceasta incredere ii va ajuta nu doar pe plan familial, ci si pe plan social. Asadar, aparatul minune Electronic Stem Generator poate avea un impact major in viata fiecarui pacient!