5 motociclete dotate cu Ride by Wire. Participa la Tombola ATVRom si poti castiga, la alegere, un scuter Vespa sau un ATV CF Moto!

0
389

În primul rând, tehnologia Ride by Wire este în directă legătură cu caracteristici precum Cruise Control, Traction Control și cu modurile de putere.  În mod paradoxal, tehnologia în discuție depinde foarte puțin de „fire” (wires). Spre deosebire de motocicletele care rulează pe tehnologia convențională, la modelele cu Ride by Wire sau Throttle By Wire, cablul atașat la comanda accelerației acționează un transponder care generează impulsuri electrice către unitatea electronică de control (ECU) a vehiculului.  Merite ale tehnologiei Ride By Wire: – favorizează o accelerație lină- întreaga putere este transferată în siguranță pe drum- facilitează economia de combustibil- sistemul poate fi programat să limiteze puterea pentru a se plia restricționărilor impuse în unele state- asigură o experiență optimă de pilotare fără sacrificul accelerației sau puterii și totodată respectă reglementările de emisii foarte stricte în prezent- permite o serie de moduri de pilotare, Cruise Control și Traction Control. Pentru cei care pilotează pentru prima dată o motocicletă dotată cu Ride by Wire, va fi cu siguranță o experiență diferită. În continuare, vă prezentăm 5 motociclete care dispun de Ride by Wire :
• Aprilia Dorsoduro 900 ABS 2018 – modelul enduro touring 900cc se bazează pe motorul Aprilia V90 cu 2 cilindri în V în 4 timpi capabil de 95cp, cu sistem integrat de motormanagement cu Ride by Wire și trei moduri de funcționare, Sport, Touring și Rain. 
• Aprilia Shiver ABS 2018 – modelul sport street cu motor în 2 cilindri care s-a afirmat pe segmentul naked în 2007 tocmai ca prima motocicletă de fabrică echipată cu tehnologie Ride by Wire în scopul gestionării sistemului electronic de valve al motorului (engine throttle valve electronics).
Aprilia RSV4 dispune la rândul sau de cel mai recent management al motorului prin Ride By Wire.
• Nu avem cum să nu menționăm în această listă aleatorie motocicleta YZF-R6 din categoria midsize supersport, prima echipată cu această inovație și introdusă pe piață pentru utilizatorul de rând de Yamaha încă din 2006.
• sistemul Ride by Wire vine standard pe multe modele premium de motociclete Triumph: Tiger Explorer, Explorer XC, Triumph Trophy și Trophy SE. 
• Kawasaki ZX10. Printre alți producători care implementează sistemul RBW pentru a asigura un control fin al accelerației se numără Ducati, Honda și KTM etc.
Cumpara tichete pana pe 14 Martie 2019, la Tombola ATVRom si poti castiga un scuter Vespa sau un ATV CF Moto.