5 licee-5 teatre a inceput. Liceenii vor vedea si vor face teatru

0
26

In urmatoarele 3 luni, teatrele isi deschid din nou stagiunea pentru alti 150 de elevi, intre care si membri ai trupelor de teatru, din alte 5 licee din capitala. Cu totii vor viziona gratuit spectacole din stagiunea fiecaruia dintre cele 5 teatre partenere in cea de a 9-a editie a proiectului 5 licee – 5 teatre: Teatrul Mic, Teatrul National I.L. Caragiale Bucuresti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ion Creanga si Teatrul Nottara.
 
Noile scoli din capitala ce participa la aceasta editie sunt: Liceul de Arte Plastice Nicolae Toniza, Liceul Teoretic C.A. Rosetti, Liceul Tehnologic Mircea Vulcanescu, Liceul Teoretic Stefan Odobleja si Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi.
 
Si de aceasta data, trupele de teatru ale liceelor vor fi coordonate de catre teatrele partenere si in punerea in scena a unei piese de teatru, pe tema Teatrul ca oglinda a lumii contemporane. La evenimentul de lansare de astazi, s-au stabilit prin tragere la sorti parteneriatele directe intre teatre si scoli pentru pregatirea scurtelor spectacole de teatru.
 
Proiectul se va derula in perioada octombrie – decembrie 2019 si se va finaliza pe 10 decembrie, la Teatrul Odeon, cu Gala 5 licee – 5 teatre, cand vor avea loc reprezentatiile, jurizarea si premierea celor cinci piese de teatru realizate de liceeni . Liceenii vor avea atunci sansa de a urca pe o veritabila scena de teatru din Bucuresti, de a juca in fata unui juriu de profesionisti din teatru si de a fi aplaudati de un public larg.
 
De la prima editie ce a inceput in anul 2011 la initiativa ECDL ROMANIA , 1 200 de elevi din 35 de licee bucurestene diferite au participat la acest proiect. Acestora li se vor alatura cei 150 de elevi din noile 5 licee selectate pentru editia a 9-a.
 
Educatia alternativa are o importanta esentiala pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie sa fie in continuare indreptati catre valori reale si corecte, inclusiv catre valori culturale. Initiativele ECDL promoveaza dezvoltarea echilibrata a tinerilor, care urmaresc cariere si certificari IT&C internationale, intelegand insa si actul de cultura, ca o completare a cunostintelor si abilitatilor acumulate in scoala.
 
Puteti afla mai multe informatii despre proiectul 5 licee – 5 teatre pe www[punct]ecdl[punct]ro  sau pe www[punct]facebook[punct]com/5licee5teatre. 
 
ECDL – standardul international pentru certificarea competentelor digitale.