Vacanță în Punta Cana, Republica Dominicană

0
10

Recent, m-am întors din vacanța mea în Republica Dominicană. Aceasta a fost una dintre cele mai complexe experiențe de vacanță, de până acum. Și îți voi explica de ce și te voi pune la curent cu cele mai importante detalii pe care trebuie să le cunoști. Mai ales dacă te gândeai, deja, la o ofertă de vacanță exotică în Punta Cana sau în altă stațiune din Republica Dominicană. 
Punta Cana este o bijuterie a Mării Caraibilor. Întreg peisajul pare ireal. Da, știu că sună pompos dar vei vedea că exact așa este. Oriunde ai privi, îți sare în ochi un palmier înalt care îți va aminti că te afli într-unul dintre cele mai exotice locuri de pe pământ. Oamenii, în al doilea rând, sunt fascinanți. Sunt relaxați, cântă și dansează mai tot timpul și râd cu poftă. Am dansat bachata si merengue cu mulți dintre localnici la fel de fel de mici petreceri pe plajă. Dominicanii sunt foarte dornici să te învețe pașii de dans și să te familiarizeze cu tradițiile lor. Apoi, Marea Caraibilor. Transparentă, clară și cu tente turcoaz. Și caldă! De 25 grade celsius. Aici, am văzut steaua de mare, în habitatul ei natural.În vacanța mea în Republica Dominicană, am vizitat și Saona – superba insulă dominicană. Dacă îți amintești wallpaperele pentru desktop cu peisaje exotice, află că cele mai multe surprindeau un peisaj din Saona. Când vei ajunge aici, vei înțelege clar, de ce. Dintre activitățile pe care le poți face în vacanța ta în Republica Dominicană, excursia în Saona este cea mai interesantă. Deci nu o rata! O poți rezerva direct, la ghizii locali și te va costa aproximativ 100 de dolari. Transferul se face de la hotel până la portul Bayahib, unde te vei îmbarca spre Saona. Mâncarea mi-a plăcut foarte mult, aici. Am degustat din felurite preparate, m-au atras, în special, cele cu influențe exotice pregnante. Pește, fructe de mare proaspete, pui, vită, miel, sosuri delicioase și fructe exotice ca mango, ananas, papaya sau fructul pasiunii – sunt nelipsite din meniurile restaurantelor din resorturi. În plus am încercat şi alte fructe exotice despre care nu prea auzisem, precum pitaya, cunoscut şi cu denumirea de fructul dragon! Combinatia sa de roz si verde mi se pare o adevărată minune a naturii, iar foma ciudată a acestui fruct e chiar interesantă. Se consumă decojit, iar miezul are textură şi gust similar cu kiwi.Acestea sunt primele lucruri care îmi vin în minte, odată revenită din vacanța în Punta Cana, Republica Dominicană. Dar întreg jurnalul de călătorie îl vei putea citi pe blogul meu, ancapavel.ro.
Acum, în final, vreau să îți ofer câteva informații de bază, pentru vacanța ta în Republica Dominicană.
Când e bine să vizitezi Republica Dominicană?Poţi opta pentru o vacanţă în Republica Dominicană pe tot parcursul anului. Însă, cea mai bună perioadă pentru un sejur la plajă, începe din octombrie până în aprilie-mai. Atunci temperaturile sunt suportabile, cuprinse între 25-30 grade. Vremea este caldă pe tot parcursul anului, însă ţine cont că anotimpul ploios începe în iunie şi continuă până aproape de octombrie.Este nevoie de viză?Pentru călătoriile în scop turistic, pe o perioadă care nu depăşeşte 90 de zile, turiştii români nu au nevoie de viză. Se achită doar taxele de intrare şi ieşire din ţară, în valoare de 12 usd, respectiv 20 usd/persoană.Cum ajungi în Republica Dominicană?Sunt mai multe opţiuni de zboruri cu o conexiune bună. O primă variantă este zborul în regim charter cu plecare din Madrid-Punta Cana, zbor direct operat de Pullmantur/Vamos Air. Tot din Madrid, Air Europa mai zboară direct la Punta Cana.Alte zboruri directe din Europa:Frankfurt – Punta Cana, compania Condor AirlinesLondra Gatwick – Punta Cana, compania British AirwaysParis Charles de Gaulle – Punta Cana, compania Air FranceZurich – Punta Cana, Swiss Airlines operat de Edelweiss AirBiletul pentru zborul de legătură din Bucureşti se poate cumpăra separat, variantele sunt multiple: atât la companiile de linie, cât mai ales la cele low cost. Tarif mediu: 120 EUR/persoană, dus întors. Dar, evident, tariful variază în funcţie de perioada rezervării.