Startup-ul românesc Prime Dash devine membru al hub-ului de inovație TechQuartier din Frankfurt

0
48

Prin intermediul unei rețele unice de startup-uri, universități și parteneri din diverse medii (corporate, tech), TQ va facilita dezvoltarea FinTech-ului Prime Dash în importantul centru financiar. 
Cu susținerea TechQuartier, Prime Dash devine prezent în Germania, prin înființarea unui sediu în Frankfurt, în cadrul unui spațiu care aduce cu sine posibilitatea unor parteneriate cu corporații și investitori, programe de accelerare și accesul la o rețea internațională de hub-uri partenere.
 
Despre TechQuartier
Fondat în anul 2016 în Frankfurt, TechQuartier (TQ) este o platformă dedicată inovației în domeniul tehnologiei, care a fost desemnată de către Ministerul Federal de Afaceri Economice și Energie ca fiind „FinTech Hub-ul” Germaniei.
Comunitatea TQ include peste 350 de startup-uri din întreaga lume și 50 de parteneri din domeniul academic și corporate precum: Deutsche Bank, Deutsche Börse, Goethe-University, Helaba, ING, KPMG, PwC, TU Darmstadt și WIBank. Prin aceasta, TQ creează un mediu ideal pentru creștere în rândul startup-urilor membre, prin colaborări și prin dezvoltarea de noi tehnologii, servicii și modele de business. Membrii comunității TQ beneficiază de numeroase programe și evenimente, dar și de posibilitatea de a folosi un spațiu modern de birouri care încurajează interacțiunea între organizațiile care fac parte din această platformă.
TechQuartier este recunoscut ca și principalul punct de acces la comunitatea de FinTech-uri și startup-uri în Frankfurt și este, de asemenea, punctul de referință atât pentru corporațiile sau instituțiile care doresc să valorifice potențialul și inovația adusă de FinTech-uri, cât și pentru startup-uri.
 
Despre Prime Dash:
Prime Dash este un FinTech care are misiunea de a democratiza tehnologiile avansate cu scopul de a-și ajuta partenerii să își atingă obiectivele financiare și de business.
 
Folosind tehnologii precum ML, AI, RPA și Advanced Analytics, Prime Dash a dezvoltat un ecosistem inteligent de produse care se adresează atât nevoilor IMM-urilor, cât și nevoilor instituțiilor financiare, ale băncilor și ale companiilor care folosesc operațiuni de creditare comercială. 
Cu un accent pus pe R&D, Prime Dash este rezultatul unei colaborări româno-americane și este primul FinTech la nivel internațional care permite analiza datelor sursă în trei sisteme de raportare financiară (IFRS, US GAAP și SYSCOHADA).
 
Soluțiile dezvoltate de Prime Dash au fost create pentru a susține sistemul bancar în procesul de transformare digitală. O serie de algoritmi originali, controlați de ML și AI constituie baza ecosistemului Prime Dash. Această structură permite procesarea automată a volumelor mari de date pentru a crește eficiența operațională și face posibilă analiza și raportarea financiară continuă și managementul proactiv al riscului. 
 
Valoarea unică adusă de produsele Prime Dash constă în modul în care acestea comunică între ele, rezultatul fiind o situație în care ambele părți au de câștigat. Pentru IMM-uri, Prime Dash este un instrument de creștere a profitabilității și un consultant financiar virtual. Pentru un creditor, Prime Dash este o soluție care permite monitorizarea continuă a clientului, eliminând o mare parte a riscurilor asociate operațiunilor de creditare și menținând un grad de protecție în colaborare.