Primăvară românească, pretutindeni!,- festivitatea de închidere

0
164

Miercuri 3 martie, într-o atmosferă emoționantă , a avut loc festivitatea de închidere a festivalului. Ne-am bucurat timp de trei zile să fim împreună, români cu dragoste de limba noastră, de tradițiile noastre, de istoria noastră, indiferent de locurile și vremurile în care trăim: din Statele Unite până în Orientul Mijlociu, prin Franța, Spania, Belgia, până în Serbia și Republica Moldova.
În programul serii de ieri: premierea echipelor de elevi participante în concursul de limbă și cultură; Mesajele organizatorilor și partenerilor: Daniela Costăchel – Președinte Fundația Romanian Business School; Corina Popa – Școala de Gramatică; mesaje ale reprezentanților comunităților de români din afara granițelor; moment special: copiii de la Casa de cultura Belgo-Română și Radio-TV Arthis se prezintă; mesaje ale copiilor si profesorilor de la scolile participante la concursul din ziua a doua a festivalului; moment artistic pregătit de Liceul Ștefan cel Mare și Sfânt din Grigoriopol, Republica Moldova;  Recital muzical Dănuț Mitruț- prof. Școala Metropolitană ARC; Moment muzical-Sara Cojocaru- Școala Metropolitană ARC;
Fundația Romanian Business School a acordat premii în valoare de 2000 RON, iar partenerii “Școala de gramatică” ( Dr.în lingvistică Corina Popa) și “Asociația LER” (scriitorul Vasile Lupașc) au oferit cărți de autor tuturor copiilor participanți!
Români mici și mari din toate colțurile lumii au răspuns la invitația noastră! S-au bucurat împreună de călătoria prin lecțiile de limbă și literatură română create de echipa de la Școala de gramatică www.cuvinteromanesti.ro .
Mulțumim comunităților de români din afara țării care au participat la acest maraton: Școala românească din Paris, comunitatea românilor din Madrid, Școala românească din Dubai, Uniunea Internațională a Femeilor Române (UNIFERO) din Atlanta -SUA, Școala Românească de la Bruxelles, Casa de Cultură Belgo-Română, Radio TV Arthis, Centrul Cultural Infinitum din Serbia, Biblioteca Municipală B.P.Hașdeu din Chișinău- Filiala Ovidius!
Felicitări tuturor copiilor care au participat la concursul din cea de a doua zi a festivalului!
– Școala Gimnazială „General Grigore Bastan” (Buzău),
– Școala Gimnazială Metropolitană ARC (București),
– Liceul „Antim Ivireanu”  (București),
– Echipa cititorilor de la Biblioteca B.P.Hașdeu-filiala Ovidius ( Rep. Moldova, Chișinău),
– Școala Gimnazială Limanu ( jud. Constanța),
– Colegiul Pedagogic ,,Vasile Lupu” ( Iași),
– Școala primară Stoenești (Argeș),
– Liceul Ștefan cel Mare și Sfânt (Rep. Moldova- Grigoriopol)!
 Felicitări tuturor! Vă așteptăm la  următoarea ediție!
Evenimentul s-a înscris în acțiunile de promovare a platformei www.cuvinteromanesti.ro, proiect dedicat copiilor din diaspora (și nu numai), finanțat de Departamentul Românilor de Pretutindeni.
Contact: email: romanian.business.school@gmail.com