Grija pentru porumbei dicteaza reusita lor la concursuri

0
29

Grija pe care fiecare columbofil o acorda porumbeilor este cea care dicteaza reusita acestora in concursuri, desigur, in masura in care sunt si antrenati corespunzator. Atentia acordata lor este cea care are capacitatea de a alunga oboseala si stresul resimtite de porumbei.
Sunt cateva detalii pe care fiecare crescator de porumbei trebuie sa le cunoasca despre aceste pasari deosebite, despre care Produse Columbofile – magazin produse porumbei, disponibil online, dedicat columbofililor, impartasesc si altora.
Cresterea porumbeilor pentru competitii, mereu insotita de atentie
Totul incepe cu amenajarea unui loc special pentru porumbei, un loc in care sa locuieasca si sa beneficieze de conditiile necesare pentru a fi sanatos, dar si care sa ii sustina performantele. Conteaza in foarte mare masura hrana, curatenia, apa. Sunt factorii care alcatuiesc un mediu sanatos pentru porumbelul care va evolua astfel in directia dorita.
Aceste pasari vor avea nevoie de hrana speciala, care sa elimine orice carente din organism si sa ii ajute sa faca performanta. In cazul porumbeilor, apa este indispensabila, avand nevoie de ea atat atunci cand temperaturile sunt foarte mari, dar si in restul anului. Stiati ca porumbeii nu au pori ai pielii, deci ca atare nu pot transpira?
Administrarea de vitamine este de asemenea necesara, mai ales in cazul celor care sunt pentru reproducere. Sporturile pentru porumbei pot fi deosebit de solicitante, iar diversele tratamente si suplimente ii pot ajuta sa isi imbunatateasca performantele, respectiv sa le intareasca sistemul imunitar.
E optim ca in zilele calduroase porumbeii sa fie lasati in spatii amenajate special, afara. Isi vor intinde aripile, fapt ce va favoriza un zbor mai rapid, mai bun. De eliberat e cazul doar cand acestia au fost instruiti sa revina.
Porumbeii fac baie! In sezonul cald e optim sa pregatiti un bazin cu apa pentru acestia. Este perioada in care isi inlocuiesc penele, dar un astfel de obicei ii ajuta totodata sa se mentina sanatosi.
Cu aceste sfaturi in minte si solutiile pe care le propune produsecolumbofile.ro oricine are sanse de a creste porumbei castigatori.