Echipa de robotica Inventika Sensor On participa la FIRST® LEGO® League Open International Liban

0
257

Inventika Sensor On a participat, pentru prima data de la înființare, la ediția 2019 a FLL, organizată la Universitatea Politehnică București, în data de 17 martie, cu tema „explorarea spațiului”, unde a câștigat locul I la proba Cercetare, cu proiectul NBH – „No Blackout Headset”.
Ca urmare a acestui rezultat, echipa a fost invitată să participe la o ediție internațională a FLL care va avea loc în Byblos, Liban, în perioada 14-16 iunie 2019. În cadrul acestui eveniment, elevii care fac parte din provocarea FIRST LEGO League în țările lor își proiectează, construiesc și își programează roboții proprii, pentru a concura  la turneele ​​lor naționale și, apoi, se califică să-și reprezinte țările la turnee internaționale.
Participarea Echipei Inventika Sensor On la evenimentul din Liban va fi posibilă cu sprijinul sponsorului principal al echipei, compania ROMGAZ, cel mai mare producător şi  furnizor de gaze naturale din România. ROMGAZ a înțeles importanța susținerii proiectelor de cercetare în domeniul roboticii, într-un context în care inteligența artificială capătă o importanță tot mai mare în cadrul vieții de zi cu zi. ROMGAZ apreciază şi încurajează proiecte importante pentru progresul tinerei generații şi se implică pentru a contribui la îndeplinirea rolului esențial pe care educaţia şi ştiinţa o au în formarea tinerelor generații. Ceilalţi sponsori care au susţinut Inventika Sensor On la această competiţie internaţională sunt: concernul de consultanță IT  Reply Technology prin filiala sa din Romania, clinicile de oftalmologie Hexamed și dezvoltatorul imobiliar Prodcim N 2002.
 
Mai multe informații despre FIRST® LEGO® League Open International Liban găsiți aici.
Informații suplimentare
Proiectul No Blackout Headset cu care Inventika Sensor On a câștigat locul I în cadrul ediției din acest an a FLL desfășurate la București propune o cască pentru astronauți care să monitorizeze activitatea cerebrală a acestora. Echipa a identificat una dintre problemele cu care se confruntă astronauții: acumularea de lichide in zona capului, datorată lipsei de gravitație, care poate duce la amețeli, dezorientare, leșin, edem cerebral si a propus o cască ce monitorizează activitatea cerebrală și care injectează cantități bine calculate de vasoconstrictori (adrenalină) sau vasodilatatori (nitroglicerină), pentru a contracara efectele lipsei de gravitație și a evita leșinul în momente critice.
Mai multe informații despre Inventika Place sunt disponibile aici.