Conferința se adresează atât medicilor specialiști și primari, cât și rezidenților și studenților la medicină și va reuni sub aceeași umbrelă specialiști de renume în chirurgia laparoscopică și vaginală: Prof. Dr. Jean Dubuisson din Geneva – coordonatorul unității de chirurgie ginecologică din cadrul secției de obstetrică – ginecologie a Spitalului Universitar Geneva și membru al Swiss Foundation for Innovation and Training in Surgery, Hôpitaux Universitaires de Genève; Dr. Ion Andrei Mueller-Funogea din Dusseldorf, Medic Șef Obstetrică – Ginecologie la Marien Hospital Dusseldorf, Director al Euregio Kontinenz Centrum Aachen și Consilier al Deutschen Kontinenz Gesellschaft; Prof. Dr. Elvira Brătilă din București – Președintele Societății Române de Uroginecologie, membru fondator al Societății Est-Europene de Endometrioză și Infertilitate (EESEI) și unul dintre primii ginecologi români care a realizat intervenții robotice minim-invazive; Prof. Dr. Petre Cornel Brătilă din București – fondatorul și dezvoltatorul specialității de uroginecologie în România cu peste 30 de ani de experiență.
Conferința va dezbate modalitățile de abord – pe cale vaginală sau laparoscopică a tulburărilor de statică pelvină și a histerectomiei pentru patologie benignă. Elementul central al conferinței va fi reprezentat de sesiunile de live surgery, în cadrul cărora vor fi abordate atât vaginal, cât și laproscopic câte un caz cu același tip de patologie, oferind astfel oportunitatea de a discuta beneficiile și dezavantajele fiecărui tip de abord.
„Ideea de a organiza o conferință pe această temă vine ca o continuare a preocupării existente în spitalul nostru pentru chirugia minim invazivă. Prin chirugie minim invazivă înțelegem chirugia laparoscopică și cea transvaginală. Ideea este de a realiza operații complexe prin incizii foarte mici care permit o recuperare extrem de rapidă a pacientei și durere minimă postoperatorie. În momentul de față, clinica noastră are în dotare 2 turnuri de laparoscopie noi și performante, iar peste 60% dintre histerectomii (operații de extirpare a uterului) se efectuează pe cale laparoscopică sau transvaginală. Prin chirugie minim invazivă se rezolvă în clinica noastră și cazuri de fibrom uterin, adenomioză, cancer de col și endometru, prolaps genital și incontinență urinară.
Prin această manifestare se dorește promovarea tehnicilor de chirurgie minim invazivă în rândul practicienilor. Se estimează că vor fi prezenți 80 specialiști și primari și 170 de studenți și medici rezidenți.” – au declarat coordonatorii evenimentului, Prof. Univ. Dr. Grigoraș Dorin și Conf. Univ. Dr. Pirtea Laurențiu
Acasă Stiinta / Cercetare Conferința Actualizări în Chirurgia Ginecologică va reuni la Timișoara experți în chirurgia...