Cele mai bune tratamente pentru păr

0
288

Un tratament pentru păr bun poate face minuni mai ales dacă vorbim de un păr deteriorat, foarte uscat şi care are nevoie constantă de revitalizare. Uneori chiar şi părul cu tendinţe de îngrăşare simte nevoie unui tratament pentru păr, care să refacă echilibrul secreţiei de sebum, precum şi al pH-ului de la nivelul scalpului.

Astfel de tratamente pentru păr sunt recomandate inclusiv persoanelor care se expun pe perioade lungi la soare şi părul se decolorează sau începe să-şi piardă din forţă. La fel de afectat este părul întins frecvent cu placa sau ondulat, care începe să se subţieze şi să-şi piardă din textura bogată.

Părul degradat are nevoie de foare multă atenţie. Dar care este, oare, cel mai bun tratament pentru păr deteriorat? Acest tip de păr necesită utilizarea imediată a unor remedii eficiente. Asta înainte ca degradarea podoabei tale capilare să te oblige să îl scurtezi.

Dacă observi că părul tău nu mai vrea nicicum să capete forma dorită, că e lipsit de strălucire, iar firele capilare se rup foarte uşor, asta înseamnă că e degradat şi trebuie să cauţi cel mai bun tratament pentru păr deteriorat. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta, cu siguranţă, în hidratarea podoabei capilare!

Am stabilit, aşadar cauzele părului degradat, ars, dar nu strică o recapitulare: coafat excesiv (placă de par, ondulator, feohn), decolorare, clor, produse de styling de slabă calitate, soare sau poluare sunt printre cele mai frecvente cauze. Ne interesează însă cum reparam părul odată “stricat”. Ce tratamente pentru păr ars sunt cele mai bune, cât de frecvent trebuie aplicate şi cum să previi degradarea ulterioară?

Există numeroase uleiuri sau alte ingrediente naturale precum gălbenuşul de ou pe care le poţi amesteca pentru a obtţne o mască benefică, însă de multe ori e mai comod să îţi aplici o mască gata preparată de către specialist, pe care să o laşi pe păr timp de câteva minute şi gata, nu să dormi cu ea în cap ori cel puţin să o ţii ore în şir ca să dea rezultate.

Printre cele mai populare tratamente pentru păr ars se află cele cu ingrediente precum mătasea şi uleiul de migdale, ingrediente ce ajută la repararea din interior, la redarea structurii şi vitalităţii părului. Alte tipuri de tratamente pentru păr ars sau deteriorat conţin mentol şi cafeină şi contribuie inclusiv la reducerea căderii temporare a părului prin stimularea rădăcinii firului de păr. Pe de altă parte, keratina, uleiul de argan şi de jojoba sunt în topul ingredientelor benefice pentru părul ars, deteriorat sau uscat, oferind părului supleţe, rezistenţă, lăsându-l hidratat, strălucitor, uşor de aranjat şi protejându-l de căldură, de instrumentele de styling precum placa sau ondulatorul.

Produsele profesionale pentru păr sunt la mare căutare şi se găsesc fie online, fie în magazine fizice. Este necesar  să alegeţi produsul cosmetic potrivit nevoilor dumneavoastră. Însă, pentru a păstra frumuseţea firului de păr, nu te limita doar la alegerea unui şampon. Este necesar un întreg ritual de îngirjire, compus din şampon, balsam, mască şi tratament potrivit.