Analizarea cererii de chemare in judecata In cazul unui litigiu, persoana in cauza trebuie sa se documenteze temeinic din punct de vedere juridic impreuna cu consultantul sau ce apartine de o casa de avocatura in vederea obtinerii probelor ce pot fi folosite in apararea sa, astfel incat sa demonteze sustinerile reclamantului din actiunea introductiva.
Formularea intampinariiUn alt demers care trebuie realizat inainte de termenul de judecata consta in formularea intampinarii, document ce se depune la dosar in termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare in judecata de catre avocatul desemnat de o casa de avocatura. In situatia in care exista anumite pretentii impotriva reclamantului, exista posibilitatea ca acestea sa fie depuse in acelasi timp cu intampinarea.
Pregatirea procesului Daca reclamantul a formulat un raspuns la intampinare, paratul sau avocatul specializat in litigii ce apartine de o casa de avocatura va trebui sa se prezinte la arhiva instantei pe rolul careia se afla dosarul pentru a fotocopia raspunsul si, eventual, actele atasate acestuia. De regula, acest raspuns nu este comunicat paratului. Ulterior, paratul sau avocatul va primi o citatie prin care i se aduce la cunostinta primul termen de judecata. Acesta va trebui sa formuleze note probatorii pentru acest termen. De asemenea, avocatul desemnat de o casa de avocatura sa se ocupe de caz va avea rolul de a formula interogatoriul, daca e cazul. In caz ca reclamantul este o persoana juridica, interogatoriul trebuie formulat si depus la dosarul cauzei in acelasi timp cu intampinarea.
Asadar, pentru cazurile disputate in instanta, este nevoie atat de analizarea cererii de chemare in judecata, de formularea intampinarii, de analizarea raspunsului la intampinare, precum si de administrarea probelor, astfel incat procesul sa se solutioneze intr-un mod eficient. Vorbim despre demersuri ce implica o cunoastere in profunzime a legislatiei in vigoare, iar aceasta poate fi intregita numai de o casa de avocatura cu experienta in domeniu. Spre exemplu, avocatii din cadrul AndrewID ofera servicii de consultanta juridica in caz de litigiu, precum: litigiu comercial, litigiu civil, privind proprietatea intelectuala sau dreptul muncii ori in caz de mediere si arbitraj.
In cazul unui litigiu, avocatii din cadrul AndrewID – casa de avocatura – se vor prezenta in fata instantelor judecatoresti, precum si in fata Curtii de Arbitraj Judiciar, a Curtii Europene a Drepturilor Omului, cat si a Curtii de Justitie a Uniunii Europene.