Ce este și care sunt avantajele optimizării SEO?

0
231

Des folosită și neînțeleasă pe deplin, în ultimii ani, noțiunea de SEO (Search Engine Optimization) a luat amploare și în țara noastră.
În anii 1990, odată cu apariția primelor site-uri web (câteva milioane, față de cele peste 20 de miliarde, estimate până în prezent), au apărut și motoarele de căutare, care, deși deloc sofisticate, indexau cât puteau de bine conținutul site-urilor și puneau astfel bazele de pornire al navigării, constituind astfel o sursă destul de importantă de trafic pentru respectivele website-uri.
Tot atunci, specialiștii au realizat necesitatea unui control asupra întregului proces de creștere a vizibilității unui site în motoarele de căutare și astfel s-au pus bazele tehnicilor de optimizare SEO – cu scopul creșterii traficului de calitate către un website.
Serviciile de optimizare SEO includ totalitatea operațiunilor de ordin tehnic, on page și off page, efectuate de către colegii noștri din departamentul SEO al Agenției de Marketing Happy Pencil din Timișoara, în sensul creșterii poziției unui site web în lista de rezultate ale căutărilor, pentru anumite cuvinte sau expresii de cuvinte cheie, relevante din punctul de vedere al fiecărei afaceri în parte.
Pentru o mai bună înțelegere a noțiunii de SEO, am selectat pentru dvs. cele mai frecvente întrebări și răspunsuri legate de serviciile de promovare SEO pe care specialiștii noștri le-au identificat în cadrul agenției până în prezent.
1. Cum știți ce strategie de optimizare SEO mi se potrivește? 
În urma auditului de optimizare SEO vom identifica aspectele de ordin tehnic, de conținut, etc., care trebuie îmbunătățite pentru obținerea vizibilității online dorite. 
Vom stabili strategia de optimizare SEO care cuprinde:
Identificarea cuvintelor cheie relevante pentru domeniul de activitate.Facem un studiu al concurenței.
Optimizăm structura site-ului pentru a oferi utilizatorilor o experiență de navigare optimă și eficientă cât și pentru o indexare corectă a informației de către roboții Google.
Setăm atributele ALT pentru imagini.
Stabilim frecvența de apariție a cuvintelor cheie în fiecare pagină din site.
Optimizăm d.p.d.v. SEO titlurile link-urilor fiecărei pagini.
Optimizăm d.p.d.v. SEO meta title, description și headings la nivelul întregului site.
Îmbunătățim rețeaua de backlink-uri interne.
Realizăm advertoriale pe care le vom publica în cele mai relevante publicații online, trusturi de presă, agenții de PR pentru a obține link-uri de calitate extrem de necesare succesului campaniei de optimizare SEO (strategie de linkbuilding – optimizare SEO off page). 
Agenția noastră de marketing, prin departamentul specializat de optimizare SEO din Timisoara vă poate garanta rezultate vizibile, măsurabile încă din primele 3 luni de colaborare. 
2.       Cât de eficiente sunt serviciile de optimizare SEO? 
Campania de optimizare SEO este influențată de o serie de factori precum arhitectura website-ului sau strategia de optimizare SEO, care vor stabili până la urmă durata de timp și rezultatele obținute. 
Recomandăm ca optimizarea SEO efectuată de specialiștii noștri din Timisoara, să fie implementată cât mai curând posibil, prin intermediul tehnicilor de optimizare SEO dovedite și care respectă toate politicile Google (white hat).
În eventualitatea în care optați pentru rezultate obținute “peste noapte” prin achiziția de trafic din partea unor link-uri malițioase, motoarele de căutare vă vor interpreta site-ul ca făcând apel la tehnici neloiale (black hat), putând penaliza sau chiar exclude definitiv site-ul din rezultatele de căutare. 
De reținut că nici concurența nu doarme, făcând la rândul lor eforturi de îmbunătățire a poziției în motoarele de căutare de acea vă invităm să beneficiați de toată experiența echipei noastre de specialiști în optimizare SEO, din cadrul agenției noastre de marketing din Timisoara. 
3.       În cât timp pot ajunge pe prima pagină în căutări? 
Rezultate vizibile apar în primele 2-3 luni, de la începutul optimizării SEO. În funcție de numărul de ore pe care îl alocăm strategiei de optimizare SEO alese și bugetul disponibil, putem aduce pe prima pagină în căutări orice afacere în primele 6 luni de colaborare. 
Agenția noastră de optimizare SEO din Timisoara îți va pune la dispoziție servicii de promovare SEO care vor face diferența între bugetul investit și rezultatele obținute. De reținut că optimizarea SEO este un maraton, nu un sprint!
4.       Care este bugetul pe care trebuie să-l aloc pentru SEO? 
Depinde! În prima fază realizăm un audit în cadrul departamentului nostru de SEO din Timisoara și stabilim direcțiile de optimizare SEO pentru paginile sau categoriile de produse/servicii de interes.
Urmărim permanent un echilibru între rentabilitatea prezenței pe prima pagină și resursele necesare de care avem nevoie pentru a obține rezultatele respective.
Domeniul de activitate, concurența pe cuvintele cheie pentru care se dorește optimizarea SEO, vechimea site-ului, structura sa sau procesul de link building va influența direct investiția necesară.
În cadrul Agenției noastre de Marketing din Timisoara, administrăm un departament experimentat de SEO, format dintr-o echipă specializată în dezvoltare de conținut text și campanii de comunicare pentru orice tip de afacere, website sau magazin online.
Drumul afacerii tale către succes începe acum. Ești pregătit?