Asociația CONIL lansează proiectul Friends Beyond Borders, o cusă a cadourilor misterioase între copii/tineri tipici și cei cu dizabilități

0
224

Hei, copii, părinți, profesori, haideți să schimbăm ÎMPREUNĂ lumea!. Cum?  Ei bine, tinerii inițiatori ai proiectului Friends Beyond Borders, au dat START înscrierilor în ștafeta cadourilor misterioase dar și prezentărilor online, în școli, ale proiectului!
Proiectul Friends Beyond Borders este în fapt o cursă a cadourilor misterioase oferite între copiii/tinerii tipici către cei cu dizabilități și invers, într-o superbă călătorie ce-și propune să creeze o punte de comunicare și prietenie între copii/tineri.
Cadourile misterioase trebuie să cuprindă un obiect reprezentativ pentru expeditor, un desen sau o scrisoare si o fotografie. Cadoul reprezinta primul pas catre o prietenie de durata intre copii/ tineri tipici și cu dizabilități! Voluntarii Friend Beyond Borders vor pune iîn legătură copiii/tinerii tipici cu cei atipici și cadourile vor porni în cea mai simpatică cursă a prieteniei!
Proiectul Friends Beyond Borders este unul menit să aducă în prim plan nevoia persoanelor cu dizabilități de a fi acceptate, integrate și tratate cu respect și prețuire. Proiectul este unul ce are loc  pe teritoriul României și Bulgariei iar echipa de proiect este formată din șase voluntari internaționali, studenți în Olanda.
În 1 noiembrie a fost lansată și platforma de înscriere ca participant și tot ce trebuie să faceți este să completați datele în formularul de înscriere pentru a fii și tu parte din acest proiect unic! Accesează și înscrie-te!  https://new.conil.ro/friends-beyond-borders/

Haideți să cream ÎMPREUNĂ o punte solidă a prieteniei, bunătății și recunoștinței, o punte spre o viață cât mai normală a persoanelor cu dizabilități.
 Proiectul a fost pus la cale de o tânără studentă de numai 20 de ani crescută în spiritul CONIL, ce a integrat valori precum prietenia, acceptarea și toleranța! Acestea sunt valorile pe care Sara Ismail,  studentă în anul II la Hanze University, Groningen, Olanda le promovează alături de o echipă de alți cinci voluntari internaționali prin proiectul Friends Beyond Borders iar ceea ce i-a sudat ca echipă a fost Kuky și viața sa!
 “ Obișnuiam să-i fac lui Kuky, fiul meu, un copil cu nevoi speciale, cadouri anonime pe care pretindeam că le-am primit de la tineri ce îl apreciau și care doreau să-i fie prieteni. Știam că asta își dorește cel mai mult, prietenia și acceptarea celorlați… Sunt deosebit de onorată și fericită că valorile pe care Asociația CONIL le-a cultivat și promovat de-a lungul anilor sunt duse mai departe prin vocea și acțiunea foștilor noștri elevi. Un proiect misterios în care dorim să cream punți de legătură între cei tipici și cei cu nevoi speciale, dărâmând barierele dintre ei! Felicit echipa de voluntari inimoși ce au ales să susțină și să se implice în scrierea, promovarea și implementarea acestu proiect! Gestul lor ne dă siguranța că împreună putem construi cu adevărat o lume mai bună pentru toți copiii! “ ne spune Adela Hanafi, președinte Asociația CONIL
 Sara a aplicat cu entuziasm la un concurs international de proiecte lansat de The Starling Collective, susținut de mișcarea Giving Tuesday, USA iar proiectul său a fost declarant câștigător, alături de alte 49 proiecte depuse de persoane din 29 țări, din mii de proiecte!
 “Prin proiectul Friends Beyond Borders ne dorim să atragem atenția asupra copiilor, tinerilor și adulților cu dizabilități, asupra nevoilor lor de acceptare, integrare și incluziune socială.
Copiii, tinerii și adulții cu dizabilități nu sunt aproape deloc prezenți în media fapt ce reprezintă un alt factor care contribuie la marginalizarea lor! Am venit cu ideea cadourilor între cei tipici și cei cu dizabilități tocmai pentru a încerca o normalizare a legăturii dintre oameni, indiferent de abilitatea sau dizabilitatea lor. Nu m-am gândit nici o secundă că proiectul meu va fi declarat câștigător în cadrul concursului de proiecte The Starling Collective propus de  mișcarea Giving Tuesday USA iar această recunoaștere mă motivează să duc această luptă pentru drepturile persoanelor cu dizabilități mai departe!  “ ne spune Sara Ismail, inițiatoarea proiectului.
 Ne dorim ca poveștile de prietenie dintre copiii, tinerii și adulții cu dizabilități și cei tipici să înconjoare lumea și să fie un exemplu care să îi ajute și pe cei mai sceptici în a descoperi minunea ce stă în spatele fiecărui om, indifferent de abilitatea sau dizabilitatea sa!
 “ Suntem deosebit de bucuroși și onorați de entuziasmul celor ce au aflat de proiectul nostru! Așteptăm alături de noi în acest frumos joc al prietenie pe cât mai mulți copii/tineri tipici și cu nevoi special care să își ofere reciproc daruri. Am înceiat parteneriate cu școli, asociații și fundații ce militează pentru drepturile persoanelor cu dizabilități și aprecien implicarea lor! ne spune Irina Ismail de la Asociația CONIL
 Am lansat și un apel către profesorii care doresc să propună elevilor lor o activitate online –o oră în care echipa FBB să prezinte proiectul prin jocuri și discuții interactive cu copiii. Am fost absolut copleșiți de invitația unei inimoase doamne profor de a susține prezentarea în fața clasei sale cu copii hipoacuzici, dumneaei asumându-și traducerea prezentării în limbaj mimico gestual.
Așadar, dragi profesori, mai puteți încă beneficia de prezentările online ale echipei noastre iar voi, dragi copii, haideți alături de noi în cea mai misterioasă și simpatică cursă a prieteniei- Friends Beyond Borders! “ ne spune Sara Ismail, coordonatoarea proiectului.  
 Înscrierile în acest joc al prieteniei se fac aici:  https://new.conil.ro/friends-beyond-borders/
 Pașii de urmat sunt:
 Dorești să participi? 
Tot ce trebuie să faci este să te înregistrezi pe site-ul nostru. Nu uita că ne poți da de știre dacă dorești să găsești un prieten din străinătate sau din țara ta de origine.
Instrucțiunile detaliate și datele importante pot fi găsite  aici și pe pagina noastră de  înregistrare: https://new.conil.ro/friends-beyond-borders/
Înregistrare 
Înregistrează-te pe site-ul nostru. Aplicațiile sunt disponibile până pe 20.11. Fiecare copil și adolescent, de la 6 ani până la terminarea liceului poate participa.
Așteaptă-ți partenerul.
Până pe 23.11 vei afla cine este partenerul tău. În perechi alcătuite din persoane tipice și atipice vei trimite apoi un cadou.
Pregătește cadoul
Așteptăm ca toată lumea să trimită cadoul până pe 1.12.
Anunța-ne!
Până pe 10 Decembrie trebuie să ne împărtășești experiența ta cu FBB. Ai primit cadoul în regulă? Încă păstrezi legătura cu prietenul tău  FBB? Dă-ne de știre!
Urmărește-ne!
După aceasta, singura rugăminte este să împărtășești/ distribui povestea ta. Credem că împărtășind această experiență putem face cunoscută cauza noastră! Așadar, urmărește canalele noastre sociale și fi pe fază pentru FBB partea a doua!
 Detalii despre proiect  https://www.facebook.com/fbb.project și pe pagina https://www.facebook.com/ScoalaCONIL/ unde vor fi postate toate informațiile referitoare la înscrierea ca participant în proiect.
 Detalii,  Irina Ismail – 0784.412.222
Informații suplimentare  fbb@conil.ro și office@conil.ro